Ponta: Data alegerilor poate fi modificată cu şase luni înainte, termenul a fost depăşit

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, luni, că termenul de şase luni, înainte de care se poate modifica data alegerilor, a fost depăşit.

281 afișări
Imaginea articolului Ponta: Data alegerilor poate fi modificată cu şase luni înainte, termenul a fost depăşit

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

"Data alegerilor locale poate fi modificată cu şase luni înainte. Pe 6 decembrie - faţă de 6 iunie 2012 - practic termenul a fost depăşit. Orice încercare de a schimba data alegerilor este, evident, neconstituţională", a spus Ponta.

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi a decis să promoveze actele normative prin angajarea răspunderii în Parlament, a anunţat premierul Emil Boc.

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a precizat că data alegerilor va fi stabilită prin hotărâre de guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici