Ponta: Declaraţiile lui Băsescu la adresa Ungariei, absolut aberante şi iresponsabile

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că declaraţiile lui Traian Băsescu la adresa Ungariei sunt "absolut aberante" şi "iresponsabile", sunt afirmaţii pe care nu le poţi face în calitate de şef de stat, ci de lider al unui "Jobbik românesc".

1775 afișări
Imaginea articolului Ponta: Declaraţiile lui Băsescu la adresa Ungariei, absolut aberante şi iresponsabile

Victor Ponta, Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Ponta a spus că Băsescu face acum aceste declaraţii, deşi întrecut "s-a pupat cu Tokes" şi i-a încurajat pe extremiştii maghiari.

Premierul a spus, ironic, că Traian Băsescu n-are decât să se ducă la Budapesta să facă ordine şi, eventual, la Cairo sau Phenian.

Victor Ponta a adăugat că, dincolo de glumă, "declaraţiile acestea sunt absolut aberante şi nu le poţi face în calitate de şef de stat", ci doar pe post de "şef la Jobbik-ul românesc".

"Hai să facem ordine la noi în ţară, nu la alţii", a mai spus premierul.

În opinia lui Ponta, Budapesta îşi doreşte exact acest lucru: "să aibă un politician din România suficient de iresponsabil, cum este domnul Băsescu, ca să poată face ping-pong".

Victor Ponta a precizat că strategia Guvernului de la Bucureşti este de a arăta că "extremismul şi iresponsabilitatea vin din partea cealaltă".

"Nu vreau o bătălie între doi extremişti. Vreau să arătăm că noi suntem cei responsabili", a mai spus Ponta.

El a menţionat şi că se bucură pentru că joi preşedintele Băsescu " a fost mai ponderat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici