Ponta despre afirmaţiile lui Geoană din telegrame: Nu excludem oameni pentru ce vorbesc la cafea

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că informaţiile din telegramele atribuite ambasadei SUA referitoare la întâlnirea Băsescu-Geoană nu pot duce la excluderea fostului lider al PSD.

15 afișări
Imaginea articolului Ponta despre afirmaţiile lui Geoană din telegrame: Nu excludem oameni pentru ce vorbesc la cafea

Ponta despre afirmaţiile lui Geoană din telegrame: Nu excludem oameni pentru ce vorbesc la cafea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă telegramele Ambasadei SUA, obţinute de WikiLeaks, despre întâlnirea Geoană-Băsescu din 2007 ar putea duce la excluderea lui Geoană din PSD, Ponta a răspuns: "Să fim serioşi, excludem oameni pentru ceea ce fac, nu pentru ceea ce vorbesc la o cafea".

Preşedintele PSD a afirmat că nu a aflat "nimic nou" şi nimic care să îl surprindă din telegramele care ar fi fost obţinute de WikiLeaks.

El a evitat să comenteze informaţiile despre întâlnirea Geoană-Băsescu din 2007.

"Întrebaţi-l pe domnul Geoană, dânsul nu mai face parte din conducerea partidului. Eu nu ştiu (despre întâlnire - n.r.), bănuiesc că la noi (PSD - n.r.) se referea că l-am fi omorât (dacă se afla - n.r.). În momentul acesta, teama lui nu mai e justificată", a afirmat Ponta.

El a precizat că nu s-a întâlnit cu Traian Băsescu de când este preşedinte al PSD, cu excepţia unor consultări oficiale.

Conform unei telegrame din 2007 clasificată confidenţial, prezentată de Hotnews şi atribuită WikiLeaks, Mircea Geoană le-ar fi spus, în 2007, oficialilor americani că şi-a dat toată silinţa să găsească o soluţie amiabilă prin care să nu se ajungă la suspendarea preşedintelui Băsescu şi că s-ar fi întâlnit în secret cu şeful statului de două ori, arătând că oamenii din partid l-ar "omorî" dacă ar afla.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici