Ponta, despre apariţia numelui lui Negoiţă în cazul prostituatelor: Este o porcărie şi o diversiune

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, referitor la apariţia numelui vicepreşedintelui social-democrat Robert Negoiţă în cazul privind prostituate de lux, că este "o porcărie şi o diversiune".

67 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre apariţia numelui lui Negoiţă în cazul prostituatelor: Este o porcărie şi o diversiune

Ponta, despre apariţia numelui lui Negoiţă în cazul prostituatelor: Este o porcărie şi o diversiune (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Este o porcărie şi o diversiune", a declarat Ponta, pentru MEDIAFAX, fără a face mai multe comentarii.

Numele deputatului PSD Robert Sorin Negoiţă apare într-un rechizitoriu DIICOT prin care patru persoane au fost trimise în judecată pentru trafic de persoane. Procurorii susţin că omul de afaceri a întreţinut relaţii sexuale inclusiv cu o minoră de la o agenţie de fotomodele, respectiv Agenţia Diva Models. Minora este acum martor cu identitate protejată şi ar fi fost recrutată "în scopul exploatării sexuale".

Deputatul social-democrat Robert Negoiţă pregăteşte o escapadă de două zile în Deltă şi acceptă ca un inculpat într-un dosar de proxenetism să-i pregătească "cinci fete" care să-l însoţească, fără a obiecta atunci când cel cercetat îi propune ca unele dintre cele recrutate să fie în clasa a XI-a. Informaţiile apar în transcrierile unor convorbiri telefonice redate în rechizitoriul întocmit de procurori într-un dosar în care patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru recrutarea a 80 de fete pe care le-ar fi plasat ca prostituate de lux, sub paravanul unor agenţii de fotomodele. Deputatul social-democrat are calitate de martor în acest dosar.

Înainte de a reda conţinutul convorbirilor telefonice ale lui Negoiţă care au fost interceptate în timpul urmăririi penale, procurorul afirmă: "Discuţiile fac dovada cunoaşterii de către martor (Negoiţă, n.r.) a activităţii infracţionale a inculpaţilor, apelarea la ei pentru a întreţine acte sexuale, de regulă plătite, cu diferite modele din agenţiile lor, contrar celor declarate atunci când a fost ascultat".

Discuţiile lui Negoiţă sunt, majoritatea, purtate în vara anului 2008.

Într-una dintre ele, ultima redată de procurori în rechizitoriu, unul dintre cei anchetaţi îi propune lui Negoiţă un plan pentru a "atrage" câteva "fete noi, foarte bune" dintr-un "lot" de tinere "de paisprezece-cincisprezece ani.

Deputatul PSD Robert Negoiţă a declarat, miercuri, telefonic, pentru "Gândul", că îi plac fetele şi face dragoste cu ele, dar nu cu minore şi nu le plăteşte, referindu-se la apariţia numelui său într-un dosar DIICOT privind traficul de persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Ialomiţa i-au trimis în judecată pe Ion Valeriu Tămârjan, Relu Cornel Costan, Radu Ştefan Nicola şi pe Alexandru Gabriel Voicu, primii doi în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

DIICOT susţine că activitatea infracţională s-a desfăşurat sub paravanul a două agenţii de selecţie şi promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piaţa prostituţiei de lux din România, Italia şi Austria, în cluburi sau la locuinţele clienţilor, veniturile obţinute depăşind suma de 100.000 de euro.

În acest dosar apar numele mai multor persoane publice, printre care Nicu Bănicioiu, Adrian Enache, directorul TVR 2 Răzvan Nicolescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici