Ponta despre el şi Antonescu: Suntem ca Fidel Castro şi Che Guevara, dar dictatorul n-a fugit

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, în contextul discuţiei despre foşti rebeli ajunşi preşedinţi de partide, că el şi Crin Antonescu sunt ca Fidel Castro şi Che Guevara, precizând însă că deşi ei au coborât din munţi, "dictatorul" este încă la Palat şi nu a fugit.

97 afișări
Imaginea articolului Ponta despre el şi Antonescu: Suntem ca Fidel Castro şi Che Guevara, dar dictatorul n-a fugit

Ponta despre el şi Antonescu: Suntem ca Fidel Castro şi Che Guevara, dar dictatorul n-a fugit (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ţine neapărat să fie liderul Opoziţiei, Victor Ponta a replicat: "Nu, eu ţin foarte tare ca din 2012, unul dintre noi să fie liderul Guvernului, celălalt liderul Opoziţiei".

"Dacă tot ziceţi că am fost rebeli, cred că suntem, sper ca domnul Antonescu să nu se supere, ca Fidel Castro şi Che Guevara, dar dictatorul încă n-a fugit, adică dictatorul e tot aici. Noi am coborât din munţi, dar dictatorul e încă la Palatul lui aşa că lupta continuă (...) Dar şi ei s-au despărţit la un moment dat", a susţinut, la Antena 2, Victor Ponta.

Antonescu a spus că nu se supără, dar a criticat în glumă "năravul" pesediştilor care vin cu exemple de acest gen. "Ăsta e năravul pesediştilor de ieri şi de azi, nu dă exemple cu Havel, cu alţi oameni, vine cu Castro şi cu Che Guevara...", a spus Crin Antonescu.

La rândul său, Ponta s-a scuzat spunând: "Ce să fac şi eu, din propria istorie, asta e situaţia".

"În condiţia asta de oameni care, sunt convins, şi dânşii şi noi, şi dumnealui şi eu, cu toate distanţele ideologice, cu toate divergenţele, iacătă şi asta cu Fidel Castro şi Che Guevara, poate să înceapă un scandal mare aici care să dureze vreo cinci anişori între noi. Problema e însă că Che Guevara nu mai e aici, Fidel Castro probabil că mai e puţin, sunt departe, noi avem de-a face cu o altă chestiune, reală, autentică, periculoasă în România, şi de aceea s-a profilat ideea asta a profilării dintre aceste două partide", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici