Ponta, despre Giboi: Am luat exemplul de la serviciile de informaţii, cu Ungureanu, Meleşcanu şi Maior

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a luat exemplul propunerilor făcute la serviciile de informaţii, precum Mihai Răzvan Ungureanu, Teodor Meleşcanu sau George Maior, explicând nominalizarea făcută pentru şefia Agerpres în persoana lui Alex Giboi, fost şef al biroului de presă al PSD.

825 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre Giboi: Am luat exemplul de la serviciile de informaţii, cu Ungureanu, Meleşcanu şi Maior

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a fost întrebat cum urmăreşte depolitizarea instituţiilor publice în condiţiile în care l-a propus pe Alex Giboi, fostul şef al biroului de presă al PSD, pentru poziţia de director al Agerpres.

"Am luat exemplul extrem de reuşit cu domnul Mihai Răzvan Ungureanu, membru PNL, acum şef de partid, care a fost pus şef la un serviciu de informaţii, am luat exemplul cu domnul Meleşcanu, care e un exemplu excelent, am luat exemplul cu domnul Marior, care e un exemplu excelent. Eu, spre deosebire de dumneavoastră, cred că oamenii pot să-şi îndeplinească sarcinile şi atribuţiile fără a ţine cont de eventuale apartenenţe anterioare. Dacă îmi amintesc, şi v-am dat şi publicităţii, sesizările privind schimbarea de la Agerpres mi-au venit de la toate organizaţiile naţionale şi internaţionale de protecţie a media, iar eu sunt foarte sensibil la ele", a explicat Ponta.

Premierul a precizat că Alex Giboi nu a fost membru al PSD.

Decizia de înlocuire a directorului Agerpres, Ioan Roşca, a fost luată de premierul Victor Ponta în urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii împotriva angajaţilor, a menţionat Guvernul.

"În urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii Agerpres împotriva angajaţilor Agenţiei, primul-ministru Victor Ponta a hotărât înlocuirea directorului general Ioan Roşca. În cursul acestei zile, primul-ministru Victor Ponta l-a propus pentru funcţia de director general pe Alexandru Ion Giboi", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Surse social-democrate au declarat anterior pentru MEDIAFAX că şeful Biroului de presă al PSD, Alex Giboi, a fost propus de premierul Victor Ponta în funcţia de director general al agenţiei naţionale de presă Agerpres.

Comisiile reunite de Cultură au dat aviz favorabil, cu 19 voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi o abţinere, propunerea ca Alex Giboi să fie numit în funcţia de director general al Agerpres.

După avizarea de către Comisiile parlamentare, propunerea ca Alex Giboi să fie numit în funcţia de director general al Agerpres va fi supusă votului plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în şedinţa de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici