Ponta, despre Meleşcanu: E dreptul său de a candida. E un om extrem de elegant

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este dreptul lui Teodor Meleşcanu de a candida la Preşedinţie, nu este de criticat pentru această candidatură, acesta fiind „un om extrem de elegant”, cu care a avut „o relaţie foarte normală dinainte să fie şeful SIE”.

533 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre Meleşcanu: E dreptul său de a candida. E un om extrem de elegant

Teodor Meleşcanu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

„Este dreptul domniei sale de a candida, înţeleg că are numărul de semnături. Este un om cu care am o relaţie foarte normală dinainte să fie şeful SIE, din vremea când a fost om politic, parlamentar, un om extrem de elegant şi îi urez succes”, a spus Ponta.

El a adăugat că este dificil pentru Meleşcanu să obţină numărul de voturi pentru a intra în turul II şi că acum liberalii au doi candidaţi, pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Teodor Meleşcanu.

„Probabil că va fi dificil să obţină un număr de voturi pentru a intra în turul II, dar e un candidat elegant şi cred că, în felul acesta, liberalii au doi candidaţi, îl au şi pe domnul Tăriceanu şi pe domnul Meleşcanu şi, din respect pentru liberalism, mă bucur că există doi candidaţi”, a arătat Ponta.

Prim-ministrul a mai spus că nu vede ce este de criticat la Meleşcanu în faptul că a demisionat de la SIE şi candidează.

 

Întrebat dacă i se pare „morală” candidatura acestuia şi faptul că a strâns semnături în timp ce era şeful SIE, Ponta a spus: „După cum ştiţi foarte bine, (...) în ce mă priveşte, nu se află SIE în coordonarea sau controlul Guvernului, ci al Parlamentului. Dacă e ceva ce s-a încălcat... dar, vedem un preşedinte care este şef de campanie electorală la un candidat sau la mai mulţi, faptul că domnul Meleşcanu a demisionat şi candidează şi domnul Băsescu trebuia să-şi dea demisia dacă vrea să fie şef de campanie electorală şi nu o face, deci nu văd ce este de criticat”.

 

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care le transmite să ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE şi să declare vacantă funcţia.

Partidul Dreptăţii Sociale a anunţat Biroul Electoral Central (BEC) că va depune, marţi dimineaţă, candidatura lui Teodor Meleşcanu pentru alegerile prezidenţiale, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ. Acesta a precizat că depunerea dosarului de înregistrare a candidaturii urmează să se facă marţi dimineaţă, la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici