Ponta, despre Moldova: Un guvern minoritar care depinde de comunişti nu e un lucru care să mă bucure

Premierul Victor Ponta a declarat că existenţa în Republica Moldova a unui guvern minoritar care depinde de comunişti nu este un lucru care să îl bucure, doarece este "un guvern complicat, "amintind că a lucrat anul trecut foarte bine cu un guvern susţinut de toate cele trei partide pro-europene.

280 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre Moldova: Un guvern minoritar care depinde de comunişti nu e un lucru care să mă bucure

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"E bine că avem un guvern democratic, legitim. Faptul că e un guvern minoritar şi care depinde de comunişti nu e un lucru care să mă bucure. Sper să nu fac vreo greşeală diplomatică, dar eu spun ce gândesc. Am lucrat anul trecut excepţional de bine cu un guvern susţinut de toate cele trei partide pro-europene", a spus Ponta la Antena 3.

Republica Moldova are un nou Guvern, după ce programul şi Cabinetul prezentate de noul premier Chiril Gaburici au primit votul a 60 de deputaţi, în contextul în care avea nevoie de votul majorităţii simple de 51 de voturi din partea celor 100 de parlamentari moldoveni.

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, l-a desemnat, pe 14 februarie, printr-un decret pe Chiril Gaburici, propus de către Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), să formeze Guvernul, după ce, pe 12 februarie, programul şi cabinetul propuse de către premierul în exerciţiu Iurie Leancă nu au obţinut numărul de voturi necesar în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici