Ponta, despre negocierile pentru colegii în USL: E o paritate cu mici reglaje

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri seară, după întâlnirea liderilor USL de la Murighiol, că negocierea colegiilor pentru alegerile din toamnă reprezintă "o paritate cu mici reglaje".

382 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre negocierile pentru colegii în USL: E o paritate cu mici reglaje

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit lui Ponta, aşa cum s-a întâmplat şi la locale, şi la parlamentare PSD va avea mai mulţi parlamentari decât are acum, iar PNL de asemenea va avea mai mulţi parlamentari.

Ponta a anunţat că doreşte să sprijine şi prezenţa în Parlament a unor reprezentanţi ai partidelor de tip ecologist, precum Mişcarea Verzilor, Partidul Verde, inclusiv Partidul Ecologist, dacă se vor purta discuţii, fiind "un obiectiv" anunţat de PSD.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că locurile pentru ecologişti vor fi date din cota PSD şi că se doreşte şi să existe o reprezentare a tuturor grurpurilor mari din Parlamentul European.

Pe lângă principiul parităţii, s-a ţinut cont în negocieri şi de "realităţile locale", a mai spus Ponta.

Victor Ponta a mai precizat că, începând de luni, toate nemulţumirile interne din USL privind candidaturile la parlamentare vor fi dezavuate public, iar acele persoane care le-ar exprima înseamnă că nu vor candida la alegerile din toamnă.

"Orice fel de discuţie se tranşează rapid şi în interior, motiv pentru care vreau să spun încă o dată acest lucru, după ce am terminat aceste discuţii, de luni, orice fel de opinii în care nemulţumiri la adresa liberalilor, la adresa USL, vor fi dezavuate public şi persoana respectivă, în mod sigur, dacă e nemulţumită de USL, înseamnă că nu va candida şi nu va avea nicio funcţie", a avertizat Ponta.

Victor Ponta a mai declarat că USL este prima forţă politică ce îşi finalizează negocierile privind alegerile parlamentarele şi în jur de 1-10 octombrie va anunţa numele şi colegiul pentru fiecare candidat al Uniunii, nu doar cota de participare în cadrul USL.

"Deci, dacă PSD, care este un partid mare, avea 460 de candidaţi, tot nu erau mulţumiţi. Domnul Antonescu spune că, dacă PNL avea 460 de candidaţi, erau totuşi mulţumiţi", a mai comentat Victor Ponta eventualele nemulţumiri legate de negocierile privind colegiile şi candidaturile pentru alegerile parlamentarele din toamnă.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că s-a ţinut cont de principiul parităţii între PSD şi PNL, mai apoi negocierile continuând la nivelul alianţelor dintre cele două partide cu alte formaţiuni, respectiv alianţa PNL cu PC şi cea a PSD cu UNPR.

"Punând toate aceste criterii şi, înainte de toate, a şansei de succes, probabil că vom încheia aceste lucruri", a arătat Antonescu, precizând că cei doi lideri de partid nu au fost implicaţi în această negociere, existând echipe de negociere din amblele părţi, care au lucrat în ultima perioadă pentru finalizarea colegiilor şi "au făcut o treabă foarte bună".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a mai declarat că USL a discutat în cadrul întâlnirii din Deltă despre pregătirea campaniei electorale şi a anunţat că se doreşte ca în cursul serii să se finalizeze ultimele detalii din negocierea privitoare la împărţirea candidaturilor.

"Dacă vom reuşi acest lucru, mâine (sâmbătă, n.r.) ele vor fi şi votate în forurile politice ale partidelor”, a mai spus Antonescu.

Membrii conducerilor centrale ale PSD şi PNL, alături de preşedinţii de filiale şi de aleşii locali USL - preşedinţi de CJ şi primarii de reşedinţă de judeţ se află la acest sfârşit de săptămână în Deltă, într-un resort exclusivist, pentru a-şi împărţi colegiile la parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici