Ponta, despre propunerea lui Băsescu privind finanţarea campaniilor: Cine cumpără voturi, opoziţia?

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, pentru "Gândul", că partidul său ar susţine o lege care să reglementeze finanţarea campaniilor electorale, menţionând însă că şeful statului, cel care a propus finanţarea de la buget, îşi bate joc, pentru că ştie că problema nu este la opoziţie.

19 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre propunerea lui Băsescu privind finanţarea campaniilor: Cine cumpără voturi, opoziţia?

Ponta, despre propunerea lui Băsescu privind finanţarea campaniilor: Cine cumpără voturi, opoziţia? (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Social-democratul a declarat pentru "Gândul", comentând afirmaţia lui Traian Băsescu, că şeful statului ştie că problema este la PDL: "Traian Băsescu ne ia, în continuare, de proşti. Hoţul strigă hoţii. Păi cine cumpără voturi? Opoziţia? Dacă domnul Băsescu propune în PDL să nu se mai cumpere voturi, noi cei din opoziţie suntem foarte fericiţi".

Ponta mai spune că o astfel de propunere ţine doar de fariseism. "O face tocmai pentru că ştie că problema este a lor. Iar în ceea ce ne priveşte, am fi o sută zece la sută de acord să vină domnul Băsescu cu legea care să sancţioneze grav cumpărarea de voturi. Noi o vom susţine fără rezerve. Eu cred, însă, că-şi bate joc de noi" a conchis Ponta, citat de "Gândul".

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, marţi, susţinător al finanţării campaniilor electorale de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, menţionând că ideea trebuie explicată românilor şi că metoda poate fi introdusă începând din 2012.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că formaţiunea pe care o reprezintă ar susţine propunerea preşedintelui Traian Băsescu privind finanţarea campaniilor electorale de la bugete, menţionând însă că nu are încredere că şeful statului a vorbit serios.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici