Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu: E ca la un joc de ping-pong

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că scrisoarea pe care şeful statului, Traian Băsescu, le-a transmis-o lui şi preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, face parte dintr-un joc de ping-pong, arătând că el se pricepe la ping-pong, şi nu la poker.

507 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre scrisoarea lui Băsescu: E ca la un joc de ping-pong

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat ce a vrut să spună referindu-se la "o mutare ca la poker" în ceea ce priveşte scrisoarea lui Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Eu am spus un singur lucru: că pentru România era important să spunem toţi conducătorii - preşedinte, prim-ministru, cei doi preşedinţi de Camere - faptul că în privinţa aderării la Schengen avem o poziţie comună, că această poziţie se bazează şi pe punctul de vedere al Comisiei Europene (...) şi că din păcate preşedintele nu vrea să avem această poziţie comună, şi e păcat, că până la urmă pierde România".

Ponta a arătat că el sau preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu pot urgenta numirile candidaţilor la funcţiile de procuror general şi şef DNA, neavând voie din punct de vedere legal.

"Dar era o altă discuţie. Schengen e una, procurorii şefi e cu totul altceva. Doamna ministru a făcut procedura, preşedintele i-a refuzat şi acum ne cere nouă, de parcă eu i-am refuzat. Preşedintele i-a refuzat. De aia zic că e un joc, e aşa, haideţi să zicem un joc de ping-pong, că la ping-pong mă pricep, la poker nu", a mai spus Ponta.

Duminică seara, Ponta a declarat, la RTV, că preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat ca procedura de numire a procurorului general şi a şefului DNA să fie finalizată până pe 3 martie, astfel încât întârzirea numirilor să nu impieteze asupra şanselor de accedere a României la spaţiul Schengen, şeful Guvernului adăugând însă că nu poate fi de acord cu condiţionarea intrării în Schengen de MCV, că propunerile anterioare de procurori au fost respinse chiar de şeful statului şi că nu este posibil ca numirile să fie făcute atât de repede, preşedintele dorind, probabil, să pluseze ca la poker prin noua scrisoare.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.), preşedintele ţării, domnul Băsescu, îi scrie din nou lui Victor Ponta, primului-ministru, îmi scrie mie, ca preşedinte al Senatului, punându-ne în vedere că dacă nu punem mai repede procurorii, cei doi procurori, procurorul general şi şeful DNA, o să fim vinovaţi de neintrarea în Schengen, ignorând complet faptul că nu numai eu ca preşedinte al Senatului, dar chiar şi primul-ministru nu avem niciun fel de atribuţie în această privinţă. Mecanismul este foarte bine cunoscut: ministrul Justiţiei propune, CSM avizează", a spus Antonescu, într-o emisiune a postului Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici