Ponta, după discuţia cu Hollande: Axa Paris-Bucureşti se va dezvolta în folosul ambelor părţi

Relaţia dintre România şi Franţa este una specială, care durează de foarte mult timp şi care în prezent beneficiază de absolut toate condiţiile pentru a se dezvolta, astfel încât direcţia în care va merge "axa Paris-Bucureşti" să fie în folosul ambelor părţi, a declarat, la Paris, premierul Ponta.

582 afișări
Imaginea articolului Ponta, după discuţia cu Hollande: Axa Paris-Bucureşti se va dezvolta în folosul ambelor părţi

Ponta, după discuţia cu Hollande: Axa Paris-Bucureşti se va dezvolta în folosul ambelor părţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a avut, joi, o întâlnire cu preşedintele Franţei, François Hollande, la finalul căreia a precizat că a reiterat faptul că România nu este doar cel mai bun partener, dar şi cel mai bun prieten al Franţei în regiune.

"Am reiterat că suntem o ţară francofonă şi francofilă şi că toate proiectele importante pentru viitorul celor două ţări şi al Europei le putem desfăşura şi gândi împreună. Este o relaţie specială, care durează de foarte mult timp şi care acum are absolut toate condiţiile pentru a se dezvolta în continuare în plan politic, economic şi al politicii şi noii viziuni asupra Europei de care Uniunea Europeană are nevoie", a spus Ponta, într-o scurtă declaraţie de presă.

Premierul a adăugat că este sigur că în urma discuţiei cu preşedintele Franţei, precum şi în urma întâlnirilor programate cu prim-ministrul francez şi reprezentanţii companiilor franceze prezente în România, direcţia în care va merge relaţia franco-română, "axa Paris-Bucureşti", de care a fost nevoie şi de care va fi nevoie în continuare, va fi în folosul ambelor ţări.

Premierul Victor Ponta se află la Paris, în vizită de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici