Cum comentează Victor Ponta rezultatul moţiunii de cenzură - VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost respinsă, că aceasta a fost "un eşec din toate punctele de vedere", precizând că a decis să nu mai participe la "bătălii politice inutile" şi să se concentreze pe "actul de guvernare".

7617 afișări
Imaginea articolului Cum comentează Victor Ponta rezultatul moţiunii de cenzură - VIDEO

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu aveau cum să fie probleme, a fost un eşec din toate punctele de vedere pentru PNL-PDL, ziceau că aduc 15 mii de oameni, au adus o mie, erau mai mulţi jandarmi şi elevi, ziceau că au voturi pentru guvernare, evident că nu au, dar nu asta e marea problemă, marea problemă e că astăzi nu s-a discutat despre ce trebuie să facă Guvernul zi de zi pentru viaţa oamenilor, şi anume cred că azi trebuia să discutăm cum facem cu salariile, cum facem cu încălzirea pentru iarnă, cum facem cu proiectele europene, care-s efectele reducerii TVA, astea erau subiectele normale pentru moţiune", a declarat premierul Victor Ponta, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă.

Prim-ministrul a spus că de acum se va concentra pe actul de guvernare şi nu se va mai implica în "bătălii politice inutile".

"Ceea ce este important este că din acest moment şi având în vedere că până în februarie, constituţional, nu se poate depune o altă moţiune de cenzură, eu de astăzi mă extrag, pe cât posibil, din toate aceste bătălii politice inutile, cum s-a văzut şi azi şi oricum nu foarte onorante şi sunt gata nu doar să îmi folosesc toată energia pentru actul de guvernare, dar şi să dau explicaţii, să răspund, să spun ceea ce am de făcut în funcţia de prim-ministru, alături de echipa guvernamentală şi alături coaliţia de guvernare. Mai pe scurt, la treabă de azi, că sunt foarte multe lucruri de făcut şi e clar că cei de la PNL-PDL nu sunt în stare să le facă ei", a arătat Ponta.

Premierul a avut, totodată, o reacţie şi pe contul său de Facebook, unde a postat o înregistrare video însoţită de un scurt comentariu.

„Singurul comentariu despre moţiunea Gorghiu-Blaga de azi! Acum înapoi la treabă!”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

What are the chances?

Posted by The Poke on Tuesday, August 4, 2015

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind exprimate 207 opţiuni "pentru", faţă de 276 necesare pentru a fi adoptată. Alte opt voturi au fost "împotrivă".

Parlamentarii partidelor din coaliţia de guvernare nu au votat.

Moţiunea de cenzură a PNL - "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" - a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei.

Pentru adoptare şi, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici