Ponta: Duşmanul nostru ca partid şi ca ţară - Băsescu şi democrat-liberalii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seară într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău că duşmanul PSD şi al ţării îl reprezintă "Băsescu şi democrat-liberalii", el criticând şi comportamentul şefului statului faţă de sinistraţii din Moldova.

20 afișări
Imaginea articolului Ponta: Duşmanul nostru ca partid şi ca ţară - Băsescu şi democrat-liberalii

Ponta: Duşmanul nostru ca partid şi ca ţară - Băsescu şi democrat-liberalii (Imagine: David_Nika/Mediafax Foto)

"PDL este un partid fascist, fără nicio regulă a democraţiei, cu un lider suprem - Traian Băsescu. Dacă el zice să ne omoare pe toţi, ne omoară pe toţi. Duşmanul nostru ca partid şi ca ţară e Băsescu şi democrat-liberalii", a declarat Victor Ponta.

Acesta a spus că foloseşte un limbaj dur la adresa şefului statului pentru că, într-adevăr, crede că aceste cuvinte îl caracterizează pe Traian Băsescu şi PDL.

"Traian Băsescu a scos România de pe şina unei dezvoltări normale. În 2004, România era pe un drum bun, care trebuia urmat, cu NATO şi UE, dar acum nu este bine ce se întâmplă. Nu există nicio persoană care îl contrazică pe Băsescu, el este împotriva presei, împotriva Parlamentului, a tuturor. Unde aţi mai văzut aşa ceva într-o ţară democrată? Chiar cred că Traian Băsescu reprezintă un foarte mare rău pentru ţară", a afirmat Ponta.

El a adăugat că Băsescu le-a "mâncat" lui şi românilor zece ani din viaţă, pe care nimeni nu îi va putea da înapoi.

"Ce vom moşteni noi va fi foarte rău şi ceea ce au cheltuit Băsescu şi Boc vor plăti copiii mei. Traian Băsescu este un duşman şi al propriului partid", a spus Victor Ponta.

Acesta s-a referit şi la comportamentul pe care preşedintele Traian Băsescu l-a avut faţă de sinistraţii din Moldova, spunând că este inadmisibil ca un şef de stat să se ducă în mijlocul lor şi să îi certe pentru vina statului, pentru ce nu a făcut statul la timp.

"Acesta este adevăratul Traian Băsescu, cel din ultimele zile, care strigă la oameni şi e dispreţuitor, jignitor, care îi tratează pe oameni ca pe nişte servitori. Poate că democrat-liberalii sunt servitorii lui, dar noi nu", a afirmat Ponta.

Referitor la sinistraţii din Moldova, liderul PSD a spus că singurul lucru bun care se poate face în prezent este iniţierea unui proiect "prin care aceste lucruri grave să nu se mai repete".

"La două-trei săptămâni după ce pleacă presa de acolo, îi uită toţi pe sinistraţi, nu e deloc firesc. Prin România nu curge nici Amazonul şi nici Nilul, trebuie să schimbăm situaţia", a declarat Ponta.

El a spus că Guvernul nu are nicio legitimitate şi este sprijinit de oameni care, în toamnă, spuneau alături de el că "Băsescu e rău".

"Nu poţi face un viitor României prin trădare", a conchis Ponta.

Liderul PSD, Victor Ponta, declara, anterior, după şedinţa BPN al partidului de luni, că atitudinea preşedintelui Traian Băsescu, manifestată în timpul vizitelor în zonele inundate, este de condamnat, el apreciind că sinistraţii nu au nevoie de insulte şi reproşuri de la şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat în localitatea băcăuană Săuceşti sâmbătă şi duminică, el reproşându-le localnicilor că mint.

"Nu mint doar miniştri, secretari de stat, ci mint şi oameni obişnuiţi. Am verificat şi pot să spun cu certitudine că la Săuceşti, până în prezent, nu a fost alocat niciun ban pentru dig. Au fost daţi nişte bani comunei Prăjeşti, însă pentru a se face un canal colector care să preia apa Siretului", a afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici