Ponta: E legitimă supărarea celor din diaspora. Nu sunt de acord că sunt mai buni decât cei din ţară

Victor Ponta spune că a înţeles şi a considerat legitimă supărarea românilor din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor, el spunând că nu e de acord cu ideea că cei din afara ţării sunt "mai buni" decât cei din ţară sau că alegătorii săi nu sunt la fel ca cei ai Monicăi Macovei.

1865 afișări
Imaginea articolului Ponta: E legitimă supărarea celor din diaspora. Nu sunt de acord că sunt mai buni decât cei din ţară

Ponta: E legitimă supărarea celor din diaspora. Nu sunt de acord că sunt mai buni decât cei din ţară (Imagine: Dorina Calin/Mediafax Foto)

Prezent, marţi, la Giurgiu, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că a înţeles şi a considerat că este legitimă supărarea românilor din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor, dar că nu este de acord cu ideea că românii plecaţi din ţară sunt "mai buni" decât cei rămaşi în România.

El a precizat că nu e de acord nici cu ideea că electoratul său nu este la fel de bun ca alegătorii Monicăi Macovei.

"Am înţeles şi am considerat legitimă supărarea acelor români din diaspora care n-au putut să voteze. Am fost, am lucrat în străinătate, am studiat în străinătate, îmi iubesc ţara şi mă gândesc că întotdeauna cel mai bine e acasă, dar cred că orice român din ţară sau din afara ţării dacă vrea să voteze va vota şi pe 16 noiembrie va vota. Cu ce nu sunt de acord, că cei din afara ţării sunt mai buni decât cei din ţară. Nu. Cred că sunt buni şi cei din afară şi cei din ţară. Că cei care au votat cu mine sunt răi, proşti, sunt cumpăraţi, în schimb cei care au votat cu Monica Macovei sunt deştepţi, buni şi principiali. Nu. Toţi românii care muncesc sau care au muncit pentru această ţară, toţi românii care respectă legea, toţi românii care cred în Dumnezeu şi care-şi iubesc familia sunt români buni, toţi, indiferent de persoana cu care votează la alegerile prezidenţiale sau locale sau parlamentare”, a spus Victor Ponta.

Ulterior, Ponta le-a declarat jurnaliştilor că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte asigurarea resurselor financiare şi logistice astfel încât la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale toţi românii să poată vota fără probleme.

"Tot ceea ce a decis Biroul Electoral Central ieri (luni - n.r.) se va implementa de către Ministerul de Externe şi Biroul Electoral pentru Diaspora iar noi punem la dispoziţie toate resursele financiare şi logistice necesare. (…) Tot ceea ce are nevoie Ministerul de Externe, nu va exista niciun fel de problemă din punct de vedere financiar pentru ceea ce e de făcut în aşa fel încât pe 16 să voteze toţi cetăţenii României care doresc să participe la vot”, a mai spus Victor Ponta.

Duminică seară, la închiderea urnelor, sute de români care voiau să îşi exercite dreptul de vot la Paris, Londra, Munchen şi Viena nu au mai putut face acest lucru întrucât secţiile de votare s-au închis. Nemulţumiţi că au stat ore în şir la coadă şi că procesul electoral s-a desfăşurat cu greutate, oamenii au protestat vehement, iar la Paris au intrat cu forţa în sediul Ambasadei în speranţa că vor fi lăsaţi să voteze dacă sunt în incinta instituţiei.

Pe lângă numărul mic de secţii de vot, necorelat la numărul românilor din unele ţări europene, alegătorii au reclamat faptul că procesul de vot a fost îngreunat de ştampilele prea puţine. În cele mai multe secţii cu probleme au fost doar trei-patru ştampile de vot. Un alt factor care a dus la o durată mai mare a procedurilor de vot a fost completarea declaraţiei pe proprie răspundere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici