Ponta: Eu nu denunţ pactul cu Băsescu. El este cel care a intervenit brutal în justiţie

Premierul Victor Ponta afirmă că el nu va denunţa parcul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu deşi acesta l-a încălcat de sute de ori până în prezent şi arată că gestul şefului statului de a discuta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

1210 afișări
Imaginea articolului Ponta: Eu nu denunţ pactul cu Băsescu. El este cel care a intervenit brutal în justiţie

Ponta: Eu nu denunţ pactul cu Băsescu. El este cel care a intervenit brutal în justiţie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Eu nu denunţ pactul deşi preşedintele a fost consecvent până acum, în sensul că l-a încălcat de sute de ori. Preşedintele astăzi zice una, mâine zice alta", a spus Ponta la Antena 3.

El a susţinut că preşedintele are "procurori favoriţi şi procurori nefavoriţi" şi că discuţia avută de acesta cu procurorul general reprezintă o brutală ingerinţă în justiţie.

"Eu n-am vorbit niciodată cu domnul Niţu nici pe cine propune, nici pe cine revocă. Am constatat azi că preşedintele Băsescu l-a sunat pe procurorul general  şi i-a spus pe cine să pună în justiţie, se mai şi laudă cu asta. Faptul că preşedintele Băsescu are procurori favoriţi şi procurori  nefavoriţi este un mod de a interveni în justiţie. E cea mai brutală ingerinţă pe care o poate face cineva", a afirmat Ponta.

Premierul a insistat că Papici şi-a terminat mandatele, iar ministrul Justiţiei şi  procurorul general au aplicat legea adoptată în perioada în care Monica Macovei era ministru al Justiţiei, fără ca el, ca prim-ministru, să fie implicat în aceste schimbări şi fără să fi vorbit cu procurorul general.

"Cel care face presiune şi intră cu bocancii în justiţie e preşedintele  Băsescu. Tot acest circ pe care îl face preşedintele este de fapt disperarea lui Traian Băsescu că nu mai controlează în totalitate zona în care era  domnul Morar şi toţi ceilalţi. Traian Băsescu sună şi bate cu pantoful în masă ca la el pe navă. Foarte  bine că procurorul general a aplicat legea şi nu s-a intimidat la  ţipetele lui Băsescu", a adăugat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, "s-a prăbuşit ieri" şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact.

Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, delegarea pe funcţie a lui Papici a fost reînnoită de procurorul general, Tiberiu Niţu, în urmă cu şapte zile.

Miercuri, la ora 17.09, Niţu a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată începând cu care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni.

Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Succesoarea acestuia, Iuliana Bendeac este procurorul care, alături de procurorul şef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici