Ponta: Există două căi după 2012 - UDMR să meargă în opoziţie şi PDL la DNA"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la lansarea "Angajamentului pentru România", că după 2012 USL va pune "un tricolor" care să îi unească pe români, fără "culori care au făcut rău României", adăugând că "există două căi: UDMR să meargă în opoziţie şi PDL la DNA".

347 afișări
Imaginea articolului Ponta: Există două căi după 2012 - UDMR să meargă în opoziţie şi PDL la DNA"

Victor Piturca (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Victor Ponta a declarat, la lansarea "Angajamentului pentru România" al USL, că a fost ales municipiul Cluj-Napoca pentru această reuniune a formaţiunii deoarece Transilvania este locul în care oamenii şi-au pus cele mai mari speranţe în Traian Băsescu şi PDL şi au fost "cel mai crunt dezamăgiţi".

"De ce am lansat Angajamentul la Cluj, în inima Transilvaniei? Pentru că Transilvania este locul în care oamenii şi-au pus cele mai mari speranţe în Traian Băsescu şi PDL şi au fost cel mai crunt dezamăgiţi de Traian Băsescu şi PDL. Chiar şi în 2009, când bucureştenii au fost înşelaţi de Traian Băsescu, oamenii din Ardeal, cu consecvenţă şi încredere, au crezut în Băsescu şi în PDL. Aici în Ardeal, buba, infecţia PDL au izbucnit cu o violenţă incredibilă şi şocantă pentru populaţia României, neobişnuită cu o mizerie atât de mare. Nu e vorba doar de cazurile de corupţie de la Cluj, ci şi la Man de la Maramureş, Falcă din Arad, Botiş din Bistriţa, Scripcariu de la Braşov. Oamenii din Transilvania îşi dau seama că au fost minţiţi de un individ fără scrupule, Traian Băsescu, care îşi urăşte ţara. Era necesar să lansăm «Angajamentul pentru România» al USL în Transilvania, pentru că, dacă vom câştiga aici alegerile de anul viitor, câştigăm în toată România", a spus Ponta.

Liderul PSD a afirmat că reprezentanţii USL trebuie să spună oamenilor dezamăgiţi că vor pune în loc oameni cinstiţi şi competenţi, întrucât "cinstea şi competenţa lipsesc cel mai mult în această perioadă".

"Nu pot să îi jignesc pe oamenii din Ardeal care au reprezentat partidele noastre, comparându-i cu cei de acum. Poţi să îl compari pe Rus cu Igaş, pe Marga cu Funeriu? Cred că USL trebuie să facă mai mult decât să constate dezamăgirea oamenilor din Transilvania şi să vină cu oameni competenţi, care să nu facă Ardealul de ruşine. În Transilvania se poate câştiga. Noi, cei trei preşedinţi, trebuie să ne luăm angajamentul să ne ţinem de cuvânt şi vom câştiga şi Ardealul şi România şi vom sărbători 1 Decembrie 2012 în libertate", a spus liderul PSD.

Victor Ponta a adăugat că, în locul celor de la putere, USL va pune "un tricolor" care să îi unească pe români: roşu de la PSD, galben de la PNL şi albastru de la PC.

"Vreau să ne angajăm că, pe lângă aceste culori, nu vor apărea alte culori care au făcut rău României, nici portocaliul minciunii şi corupţiei, nu va fi nici negrul celor care ne-au trădat pentru grade militare nemeritate. Nu cred că după 2012 trebuie să fie nici culoarea verde a UDMR. Există două căi: UDMR să meargă în opoziţie şi PDL la DNA", a subliniat preşedintele PSD.

Potrivit acestuia, USL este singura alternativă la actuala putere, însă va urma o "bătălie care va fi cumplit de grea".

"Ei au totul de pierdut, noi trebuie să nu avem nimic de pierdut. Trebuie să ne batem până la capăt şi să câştigăm absolut tot pentru USL şi pentru România. Trebuie să ne angajăm şi că USL trebuie să rămână unită. Mă voi bate în campania electorală pentru Crin Antonescu, preşedinte al României. Crin Antonescu a devenit un camarad de război, suntem în război împotriva regimului pe care vrem să îl schimbăm, îmi iau angajamentul să rămânem împreună şi pe timp de pace", a conchis Victor Ponta.

La lansarea "Angajamentului pentru România" au participat, printre alţii, liderul PNL, Crin Antonescu, cel al PC, Daniel Constantin, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, lideri USL din toată ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici