Ponta explică de ce nu a stat cu Băsescu la şedinţa NATO: Stătea în jilţ ca Ştefan cel Mare, ridicol!

Premierul Ponta a declarat, miercuri, că la şedinţa solemnă consacrată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO a preferat să stea în sală, pe locul de deputat, şi nu la prezidiu, pentru că se simţea inconfortabil lângă preşedintele Băsescu, care stătea într-un jilţ "ca Ştefan cel Mare".

1464 afișări
Imaginea articolului Ponta explică de ce nu a stat cu Băsescu la şedinţa NATO: Stătea în jilţ ca Ştefan cel Mare, ridicol!

Ponta explică de ce nu a stat cu Băsescu la şedinţa NATO: Stătea în jilţ ca Ştefan cel Mare, ridicol! (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Premierul a făcut această afirmaţie după ce a fost întrebat de jurnalişti de ce a stat în sală şi nu la prezidiu, marţi, când Parlamentul a avut o şedinţă solemnă dedicată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO.

"Oricum, sincer să fiu, nu mă simţeam confortabil să stau lângă un domn cu jilţul, care îmi amintea ori de Ştefan cel Mare, ori de vreun personaj ridicol care uită că trăim în secolul 21. Mi se pare absolut comic să văd pe cineva pe un jilţ. Putea eventual să stea Preafericitul Patriarh sau putea să stea Regele Mihai, dar să stea, aşa, un om ca şi noi, pe jilţ, acolo, şi să-l ia somnul, să picotească în timp ce vorbim, Doamne fereşte! De abia aştept, le-am şi spus celor de la Parlament, din decembrie să arunce scaunul ăla sau să-l ţină doar pentru Patriarh sau pentru Rege(...) Oricine altcineva stă pe jilţ din acela mi se pare că şi-a pierdut total simţul ridicolului şi nu-şi dă seama cât de comic devine. Deci, oricum n-aş fi stat acolo, lângă jilţul marelui domnitor", a spus Ponta.

El a adăugat că a preferat să stea pe locul său de deputat, un loc în care a stat şi pe când era în opoziţie.

Senatul şi Camera Deputaţilor au organizat, marţi, o şedinţă solemnă consacrată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO, la şedinţă fiind prezent preşedintele Traian Băsescu, foştii şefi ai statului Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, precum şi principesa Margareta, dar şi foşti premieri.

Preşedintele Băsescu a avut un loc rezervat în faţa prezidiului, iar foştii şefi de stat şi foşti alţi oficiali implicaţi în aderarea la NATO au fost aşezaţi de o parte şi de alta a prezidiului.

În schimb, premierul Victor Ponta a stat în sală, în banca parlamentarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici