Ponta explică păstrarea lui Kiraly la Educaţie: Un mesaj de garantare a drepturilor minorităţilor

Premierul Victor Ponta a declarat că a decis păstrarea lui Kiraly Andras György (UDMR) în postul de secretar de stat la Ministerul Educaţiei pentru a transmite, în calitate de prim-ministru, un mesaj de garantare a drepturilor minorităţilor în România, nu de colaborare în Guvern cu UDMR.

582 afișări
Imaginea articolului Ponta explică păstrarea lui Kiraly la Educaţie: Un mesaj de garantare a drepturilor minorităţilor

Ponta explică păstrarea lui Kiraly la Educaţie: Un mesaj de garantare a drepturilor minorităţilor

El a precizat, la Antena 3, că UDMR va avea în continuare un reprezentant şi la Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în timp ce minoritatea romă va păstra un reprezentant la Oficiul pentru Romi.

Kiraly Andras Gyorgy (UDMR) a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dar numit imediat pe acelaşi post în noul Minister al Educaţiei Naţionale.

Deciziile de eliberare a lui Kiraly Andras György din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi, respectiv, de numire a acestuia tot ca secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, reorganizat în noul Guvern, au fost semnate la finele anului trecut, în aceeaşi zi, de către premierul Victor Ponta.

Întrebat, vineri, de jurnalişti care este motivul pentru Kiraly Andras György, membru UDMR, a fost renumit de premierul Ponta la Ministerul Educaţiei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat că nu are informaţii pe această temă.

Kiraly a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei în februarie 2010 de către premierul Emil Boc, din postura de lider al UDMR Arad.

În vârstă de 66 de ani, Kiraly era director al Liceului "Csiky Gergely" din Arad şi fost deputat UDMR în perioada 2004-2008. El este absolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai".

La Ministerul Educaţiei, Kiraly se ocupă de problemele învăţământului pentru minorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici