Ponta: Facem alegeri pentru preşedinţia CN al PSD când Năstase va putea candida din nou

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD vor fi făcute doar atunci când Adrian Năstase, cel care a deţinut această funcţie, va avea drepturi electorale şi va putea candida din nou.

237 afișări
Imaginea articolului Ponta: Facem alegeri pentru preşedinţia CN al PSD când Năstase va putea candida din nou

Adrian Năstase, Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă la Consiliul Naţional din 8-9 noiembrie se vor face alegeri şi pentru preşedinţia acestei structuri, Ponta a răspuns: "Nu facem. E o decizie a noastră politică. Funcţia i-a aparţinut domnului Adrian Năstase şi nu facem alegeri pentru această funcţie până când domnul Năstase va avea din nou drepturile electorale şi va putea candida din nou".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, joi, în debutul şedinţei BPN, la care presa a avut acces, că în perioada 8-9 noiembrie se va reuni Consiliul Naţional al PSD.

"Vorbim despre calendarul nostru de evenimente care înseamnă Conferinţa Organizaţiei de Femei, a Organizaţiei de seniori, conferinţa TSD şi pe data de 8-9 noiembrie - Consiliul Naţional anual. Să dăm drumul la organizare, ca să stabilim şi ce discutăm la aceste reuniuni importante. Trebuie să luăm câteva teme în discuţie - şi parlamentare, şi guvernamentale, şi politice", a spus Ponta.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD a fost deţinută de Adrian Năstase. După condamnarea acestuia, funcţia a rămas vacantă până când Năstase va putea reveni în acest post. Lui Adrian Năstase i-au fost suspendate pentru doi ani drepturile electorale, când a fost condamnat la închisoare, în iunie 2012.

În 18 martie acest an, în ziua în care Adrian Năstase a fost eliberat din închisoare, preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost întrebat, dacă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional va fi păstrată pentru Năstase, el arătând că a susţinut, alături de alţi colegi din partid, întotdeauna acest lucru şi că nu vor fi făcute alegeri pentru această funcţie.

Ponta mai spunea că revenirea lui Adrian Năstase în PSD se va face în conformitate cu prevederile Legii partidelor politice şi ale hotărârii judecătoreşti date în cazul acestuia.

"Noi nu putem face derogări de la lege în partid. Ce putem adopta sunt decizii politice, iar decizia de a păstra vacantă funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional e politică. Nimeni nu ne poate obliga să facem alegeri pentru ea", spunea Ponta.

Ponta menţiona că va discuta personal cu Adrian Năstase despre revenirea acestuia în PSD şi despre ceea ce va dori să facă acesta în politică.

La Congresul PSD din 19-20 aprilie nu s-au făcut alegeri pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici