Ponta, fost purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Geoană: În 2009 am votat în primul tur cu Antonescu, apoi cu Geoană

Preşedintele PSD, Victor Ponta, fost purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană, a declarat, joi, că mulţi dintre cei cu care a votat la prezidenţiale din '90 până acum nu au câştigat, dar important este mersul la vot, el afirmând că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoană. Liderul social-democrat a adăugat că îl considera pe Antonescu, în primul tur din 2009, schimbarea de care era nevoie.

7551 afișări
Imaginea articolului Ponta, fost purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Geoană: În 2009 am votat în primul tur cu Antonescu, apoi cu Geoană

Ponta: În 2009 am votat în primul tur cu Antonescu, apoi cu Geoană. Îl consideram pe Antonescu schimbarea de care era nevoie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Premierul Ponta a făcut declaraţia la evenimentul în care Tineretul Social Democrat premiază câştigătorii concursului Olimpiada de Comunicare Politică.

El a spus că în 1990 a votat la prezidenţiale cu Ion Raţiu, care nu a câştigat, în 1992 cu Emil Constantinescu - nu a câştigat, în 1996 tot cu Constantinescu - câştigător, în 2000 cu Mugur Isărescu - nu a câştigat, în 2004 cu Adrian Năstase - nu a câştigat.

Ponta a spus că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană, ambii pierzând.

"S-ar putea ca de data asta să iasă cel pe care îl votez eu", a spus Ponta, subliind însă că participarea la vot este cel mai important lucru.

Ponta a fost purtător de cuvânt al campaniei pentru prezidenţiale a lui Mircea Geoană în 2009.

Ponta: Îl consideram pe Antonescu, în primul tur din 2009, schimbarea de care era nevoie

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că în 2009 l-a considerat pe Crin Antonescu, pentru primul tur al prezidenţialelor, schimbarea de care avea nevoie România, iar despre Mircea Geoană, al cărui purtător de cuvânt era în campania din acel an, preşedintele PSD a spus: "L-am votat în turul 2".

Întrebat despre faptul că a votat, din 1990 încoace, mai mult candidaţi de dreapta, Ponta a răspuns: "Asta cu dreapta, hai sa fim serioşi. La prezidenţiale oamenii votează în primul rând candidatul".

Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind purtător de cuvânt al campaniei acestuia, Ponta a răspuns: "L-am şi votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România".

Preşedintele PSD a precizat că le-a spus lui Ion Iliescu şi Mircea Geoană că nu i-a votat, şi aceştia nu s-au supărat, pentru că a fost cinstit şi le-a spus şi de ce.

Întrebat dacă Ion Iliescu şi Mircea Geoană ştiu că el nu i-a votat la prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Le-am spus atunci. Hai să fim serioşi. Eu am fost în Piaţa Universităţii şi după aceea am discutat cu domnul Iliescu de atâtea ori. Nu, nu s-au supărat pentru că le-am spus cinstit, le-am spus şi de ce".

Ponta a mai arătat că pe Mircea Geoană l-a susţinut cu toate forţele sale ca să devină preşedinte în 2009 şi că şi-a făcut datoria, ca de fiecare dată. Întrebat dacă nu l-ar deranja ca cei din PSD să nu voteze candidatul PSD la prezidenţiale, Victor Ponta a răspuns că nu. "Dacă ei cred că e altă variantă mai bună, nu. La prezidenţiale omul contează în primul şi în primul rând, nu e vorba de datorii de partid, disciplina de partid apare atunci când candidează partidul", a mai explicat Ponta.

Ponta, fost purtător de cuvânt al lui Mircea Geoană în campania pentru prezidenţiale, a declarat, joi, că mulţi dintre cei cu care a votat la prezidenţiale din '90 până acum nu au câştigat, dar important este mersul la vot, el afirmând că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoană.

Premierul Ponta, şef de campanie al lui Geonă în 2009, a făcut declaraţia la evenimentul în care Tineretul Social Democrat premiază câştigătorii concursului Olimpiada de Comunicare Politică.

El a spus că în 1990 a votat la prezidenţiale cu Ion Raţiu, care nu a câştigat, în 1992 cu Emil Constantinescu - nu a câştigat, în 1996 tot cu Constantinescu - câştigător, în 2000 cu Mugur Isărescu - nu a câştigat, în 2004 cu Adrian Năstase - nu a câştigat.

Ponta a spus că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană, ambii pierzând.

"S-ar putea ca de data asta să iasă cel pe care îl votez eu", a spus Ponta, subliinind însă că participarea la vot este cel mai important lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici