Ponta: Ghinionul sistemului de sănătate este că e condus de Cseke, şi nu de Udrea

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a recunoscut că banii pentru sistemul sanitar nu ajung pe tot anul, adăugând că "ghinionul sistemului de sănătate este că e condus de Cseke, şi nu de Elena Udrea".

22 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ghinionul sistemului de sănătate este că e condus de Cseke, şi nu de Udrea

Ponta: Ghinionul sistemului de sănătate este că e condus de Cseke, şi nu de Udrea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că reprezentanţii USL sunt "preocupaţi şi îngrijoraţi" de faptul că decizia privind desfiinţarea unor unităţi sanitare a fost luată pe criterii strict politice, iar de acest lucru sunt responsabili atât premierul Emil Boc, cât şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

"Principalul responsabil e Emil Boc, dar nu poate fi exonerată nici UDMR. În domeniul sănătăţii, responsabilitatea UDMR şi a PDL este egală şi acest lucru cred că trebuie să atragă responsabilitatea politică", a spus Ponta, adăugând că are informaţii că în judeţele Harghita şi Covasna, dar şi în zona locuită de maghiari din Mureş nu s-a închis niciun spital.

El a precizat că moţiunea simplă pe sănătate a USL va reliefa nealocarea banilor în sănătate aşa cum a promis Guvernul Boc şi că speră ca aceasta să fie adoptată, pentru a stopa "această strategie ucigaşă şi clientelară".

"Sper că nu va număra Anastase", a adăugat Ponta.

El a afirmat că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a recunoscut că banii pentru sistemul sanitar nu ajung pe tot anul, la o întâlnire cu parlamentarii, adăugând că "ghinionul sistemului de sănătate este că e condus de Cseke, şi nu de Elena Udrea".

Ponta a susţinut că ar fi un lucru bun dacă s-ar reuşi să se oprească "deturnarea banilor publici", iar miliardele de euro disponibili pentru drumuri supraevaluate la ministerul condus de Elena Udrea să se îndrepte spre finanţarea sistemului de sănătate şi eventual a educaţiei.

Bugetul actual asigură funcţionarea sistemului sanitar doar până în vară, a susţinut preşedintele PSD.

"Unde sunt şefi de judeţe de la PDL sau UDMR s-au mai salvat spitale. Dar nu există niciun fel de siguranţă că vor exista bani pentru spitale sau cămine de bătrâni", a spus Ponta, adăugând că, dacă USL va ajunge la putere, "va proceda imediat la restabilirea statutului juridic şi profesional al Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş", care ar fi afectat "din motive strict clientelare - cine face contractele, cine ia banii" de programul de restructurare al Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici