Ponta: "Habemus Guvernus". Varga, Niţă şi Grapini primesc atribuţii prin Ordonanţă de Urgenţă

Premierul Victor Ponta a exclamat "Habemus Guvernus", vineri, după ieşirea de la întâlnirea cu liderul PNL Crin Antonescu, el arătând că cei trei noi miniştri delegaţi vor primi atribuţiile specifice funcţiilor prin OUG de reorganizare a Executivului, care va fi dată sâmbătă.

789 afișări
Imaginea articolului Ponta: "Habemus Guvernus". Varga, Niţă şi Grapini primesc atribuţii prin Ordonanţă de Urgenţă

Ponta: "Habemus Guvernus". Varga, Niţă şi Grapini primesc atribuţii prin Ordonanţă de Urgenţă (Imagine: Shutterstock)

"Ceea ce primeşte fiecare ministru în parte: doamna Varga primeşte direct, mâine, prin OUG de reorganizare a Guvernului, atribuţiile privind conducerea pe domeniu - Ape, Păduri, Piscicultură; domnul Niţă pe Energie, doamna Grapini pe Turism, IMM şi Mediu de afaceri", a spus Ponta.

El a explicat că decizia de a-i face pe cei trei miniştri delegaţi din miniştri plini a fost o decizie funcţională şi instituţională pe care au înţeles-o toţi colegii săi din USL.

"Nu mai facem încă trei departamente juridice, de contabilitate, de personal pentru trei instituţii noi. Departamentul juridic, contabilitatea, personalul de la Finanţe, Economie, Mediu rămân cele actuale", a spus Ponta.

El a precizat că un alt motiv al acestei decizii privind miniştrii delegaţi este legat de Programele Operaţionale Sectoriale.

"Ar fi fost extrem de complicat să punem în pericol programele prin spargerea instituţiilor care beneficiază de funcţii", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici