Ponta i-a informat pe liderii PE despre protestele de stradă din România şi despre cauzele acestora

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, luni, la Strasbourg, liderilor grupurilor S&D şi ALDE din PE că protestele de stradă din România au fost cauzate inclusiv de amanârea alegerilor locale din 2012 şi comasarea cu parlamentarele.

1479 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a informat pe liderii PE despre protestele de stradă din România şi despre cauzele acestora

Ponta i-a informat pe liderii PE despre protestele de stradă din România şi despre cauzele acestora (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ponta le-a înmânat liderilor S&D, Martin Schulz şi Hanes Svboda, şi celui al ALDE, un document prin care USL acuză actuala putere că a comis mai multe abuzuri care au dus inclusiv la protestele de stradă din aceste zile.

Preşedintele PSD le-a spus liderilor PE că România a fost "victima unui proces de distrugere treptată, dar sistematică, a mecanismelor democratice" în ultimii doi ani.

Ponta a afirmat că în ultimele zile zeci de mii de oameni au protestat în marile oraşe din România împotriva actualei puteri şi a preşedintelui Traian Băsescu, după ce Guvernul a anunţat o posibilă asumare a răspunderii în Parlament pentru Legea sănătăţii.

Documentul transmis de USL liderilor Parlamentului European identifică mai multe acţiuni ale actualei puteri care au dus la protestele din aceste zile.

Ponta a menţionat în acest sens amânarea alegerilor locale şi comasarea acestora cu parlamentarele, acuzând Guvernul că doreşte să îşi creeze un avantaj electoral.

O altă cauză, în opinia USL, este privatizarea sistemului de sănătate prin intermediul legii sănătăţii, "abuz care a fost catalizatorul nemulţumirilor populare care au dus la ample proteste" în aceste zile.

De asemenea, Ponta a acuzat modificarea sistemului de Justiţie fără dezbateri parlamentare, precum şi faptul că se abuzeză de procedura angajării răspunderii în Parlament.

În opinia liderilor USL, România ar putea reveni la un climat democratic numai prin alegeri anticipate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici