Ponta: I-am transmis însărcinatului a.i. al SUA că nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că i-a transmis însărcinatului a.i. al SUA că "nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic", el adăugând că "de atras atenţia nu ne mai atrage atenţia nici Moscova, nici altcineva".

2368 afișări
Imaginea articolului Ponta: I-am transmis însărcinatului a.i. al SUA că nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic

Premierul Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

În legătură cu faptul că Ambasada SUA a atras atenţia asupra modificărilor la Codul Penal, Ponta a spus că "ideea că o ambasadă atrage atenţia este o idee total greşită".

"I-am transmis însărcinatului cu afaceri că nu trebuie să atragă atenţia niciodată la nimic, că deocamdată nu este cazul să ne atragă atenţia. Este foarte bine să ne consultăm, dar de atras atenţia nu ne mai atrage atenţia nici Moscova, nici altcineva", a afirmat Ponta.

Ambasada SUA la Bucureşti susţine, într-un comunicat, că amendamentele la Codul Penal adoptate marţi "ar reprezenta un pas înapoi pentru România" şi acţiunea Parlamentului "este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României".

Ambasada SUA arată, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că un principiu de bază al democraţiei arată că toţi oamenii sunt egali în faţa legii.

"Amendamentele la Codul Penal adoptate ieri (marţi, n.r.) în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse", se arată în comunicatul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Potrivit comunicatului, acţiunea Parlamentului "este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României".

"Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici