Ponta: Iau în calcul posibilitatea ca USL să ofere locuri eligibile noului partid ecologist

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că ia în calcul posibilitatea ca USL să ofere locuri eligibile la alegerile parlamentare pentru reprezentanţii noului partid ecologist ce va rezulta din comasarea PER, MV şi MVDA.

560 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iau în calcul posibilitatea ca USL să ofere locuri eligibile noului partid ecologist

Ponta: Iau în calcul posibilitatea ca USL să ofere locuri eligibile noului partid ecologist (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"În cadrul USL voi prezenta opinia mea referitoare la colaborarea cu viitorul partid. Iau în calcul (ca USL să ofere locuri eligibile, n.r.) şi o să găsim împreună formula juridică necesară. Am discutat acest lucru. Este extrem de important să existe reprezentanţi în Parlament care aparţin acestei familii politice europene (verzii, n.r.). Din 2000 nu au mai fost în Parlament. Am această intenţie, o să o prezint în PSD, în USL", a spus Ponta, el fiind prezent la conferinţa de presă susţinută de PER, MV şi MVDA în care au anunţat comasarea.

Ponta a evitat să precizeze şi câte colegii eligibile vor fi cedate noii formaţiuni politice de către USL.

Liderul PSD a spus că îşi doreşte ca în perioada următoare şi Parlamentul României să reflecte structura PE, respectiv să aibă un partid social-democrat, unul popular, unul liberal şi unul verde.

"Legea electorală e ermetică, e foarte greu să intre în Parlament alt partid decât cele tradiţionale. Acum, în 2012 - nu neapărat şi în 2016, până atunci trebuie să vă descurcaţi singuri - dar acum în 2012 sunt gata să sprijin ideea prezenţei în Parlament ai unur reprezentanţi ai acestui tip de mişcare politică. Pentru acest prim hop important, reprezentat de 9 decembrie 2012, sunt gata să vă ajut", a spus Ponta.

Surse din USL au precizat, pentru MEDIAFAX, după reuniunea USL de la Murghiol, că preşedintele MVDA, Remus Cernea, va candida într-un colegiu eligibil din Hunedoara, pe care USL îl va ceda acestuia.

Potrivit aceloraşi surse, ar putea exista şi alte colegii eligibile pe care USL le va ceda reprezentanţilor noului partid ecologist.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici