Ponta: Îi trimit o scrisoare lui Băsescu luni pentru participarea la Consiliul European. Premierul spune că nu a primit niciun răspuns

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că îi va adresa în cursul zilei o scrisoare oficială preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Summit-ul Consiliului European care are loc la Bruxelles marţi.

1041 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îi trimit o scrisoare lui Băsescu luni pentru participarea la Consiliul European. Premierul spune că nu a primit niciun răspuns

Ponta: Îi trimit o scrisoare lui Băsescu luni pentru participarea la Consiliul European (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

UPDATE 18:24 Ponta spune că nu a primit, încă, niciun răspuns din partea lui Băsescu privind summit-ul CE

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că nu a primit, încă, niciun răspuns din partea preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea pe care i-a trimis-o privind participarea la summit-ul Consiliului European care are loc, marţi, la Bruxelles.

"Nu, nu am primit niciun răspuns", a afirmat Ponta, întrebat de presă despre acest subiect.

Întrebat dacă va face o nouă încercare în această seară, în sensul de a-l contacta telefonic pe şeful statului, premierul a răspuns că nu.

"Eu m-am adresat oficial. Dacă domnia sa va dori să răspundă, în mod sigur o va face oficial. Dacă nu vrea să răspundă...", a afirmat Ponta.

El a precizat că se va întâlni, marţi, la Bruxelles, cu prim-miniştrii social-democraţi din statele membre UE, cărora le va prezenta punctul de vedere al României.

"Eu sunt la întâlnirea liderilor, a prim-miniştrilor social-democraţi şi, evident, mă voi vedea şi cu domnul Schulz (socialistul Martin Schulz, preşedinte al Parlamentului European şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene-n.r.), şi cu comisarii europeni şi voi expune punctul de vedere al României, pentru că România se exprimă - şi în baza legii naţionale, şi a regulamentului european - prin Guvern. Preşedintele Băsescu a luat 6% (scorul înregistrat de PMP la alegerile europarlamentare-n.r.), mai puţin decât Mircea Diaconu, mult mai legitim să vorbească despre preşedintele Comisiei Europene ar fi Mircea Diaconu decât Traian Băsescu, că a luat mai multe voturi şi e şi parlamentar european", a spus Ponta.

Solicitat să comenteze afirmaţiile făcute anterior, la un post de televiziune, potrivit cărora România ar trebui reprezentată la Consiliul de marţi de premier, Ponta a precizat: "Voi adresa chiar azi o scrisoare oficială în acest sens preşedintelui Băsescu bazată pe reglementările europene şi din legea naţională şi o să vedem ce se va întâmpla".

Sâmbătă seara, premierul Ponta a arătat, la Antena 3, că în această săptămână va fi organizată o reuniune a şefilor de guvern din UE privind desemnarea preşedintelui Comisiei Europene, la care însă România va participa fără drept de vot, deoarece reprezentarea va fi asigurată de către preşedintele Traian Băsescu, în baza deciziei Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici