Ponta: Îl avertizez pe Danileţ să nu mai ameninţe oameni, jurnalişti, analişti şi politicieni

Premierul Victor Ponta i-a transmis, luni, un avertisment judecătorului Cristian Danileţ, membru al CSM, solicitându-i să înceteze să mai ameninţe oameni, jurnalişti, analişti şi politicieni.

2357 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îl avertizez pe Danileţ să nu mai ameninţe oameni, jurnalişti, analişti şi politicieni

Ponta: Îl avertizez pe Danileţ să nu mai ameninţe oameni, jurnalişti, analişti şi politicieni

Ponta a spus că Danileţ este prieten cu eurodeputatul PDL şi fost ministru al Justiţiei Monica Macovei.

"Îmi sunt indiferente ameninţările sale, nu mă interesează, nu înţeleg de ce se ocupă cu politica şi cu polemicile politice cu mine şi cu preşedintele interimar Crin Antonescu. Suntem oameni politici, pe noi nu ne poate sancţiona decât poporul la vot", a spus Ponta.

"Sper ca lucrurile să intre în normal şi sper ca acei judecători - domnul Danileţ sau altcineva din CSM - să înceteze cu a mai face politică, pentru că e împotriva statutului lor. Ei nu ar trebui să facă politică, iar opiniile lor ultrafavorabile sistemului stalinist promovat de doamna Macovei să şi le păstreze în particular, nu în public:, a spus Ponta.

El a arătat că a fost procuror şi în această calitate ar fi putut să îl intimideze Inspecţia Judiciară, pentru că era magistrat.

"Dar acum nu mai sunt magistrat, acum sunt deputat, om politic, mă intimidează doar votul românilor", a spus Ponta.

El a spus că membrii CSM nu îşi primesc salariile pentru a face politică.

"Prietenii intimi de convingeri politice ai doamnei Macovei ar trebui să-şi facă datoria pentru care au fost aleşi în CSM, anume să cerceteze dacă se comit abuzuri de către magistraţi, nu să se ocupe cu cercetarea preşedintelui interimar sau a premierului, că nu asta intră în obiectul lor de activitate, şi nu de asta îşi primesc salariile, şi nu de asta merg în vacanţe foarte bune în această perioadă", a spus Ponta.

Judecătorul Cristi Danileţ, membru al CSM, scrie pe blogul personal, referitor la anchetele penale legate de referendum, că "cine atacă procurorii riscă închisoarea", spunându-le totodată celor care "instigă la revolte publice împotriva magistraţilor" să lectureze Codul Penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici