Ponta: Îl vom informa pe preşedintele Iohannis asupra situaţiei privind migraţia

Premierul Victor Ponta i-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea, ministru de Interne, să elaboreze un raport asupra situaţiei privind migraţia, menţionând că ulterior, împreună cu acesta, va avea o întâlnire cu preşedintele Iohannis pentru a-l informa asupra acestui subiect.

200 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îl vom informa pe preşedintele Iohannis asupra situaţiei privind migraţia

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vreau să-l informăm, că preşedintele de unde să se informeze, de la Interne şi de la instituţiile care trebuie să aplice legislaţia în domeniu, în aşa fel încât toţi decidenţii din România să avem o poziţie coordonată. Nu vreau şi nu îmi doresc în niciun fel... Băsescu cu ale lui, dar noi, cei serioşi, care răspundem de ţară, trebuie să ştim pe ce ne bazăm, la ce ne putem angaja şi ce putem să facem", a spus Ponta, luni, la Parlament.

Anterior acestei declaraţii, Ponta a susţinut şi un discurs în Camera Deputaţilor, în cadrul "Orei prim-ministrului".

"Vreau ca România să-şi asume toate obligaţiile, dar să beneficieze de toate drepturile şi, cu siguranţă, în octombrie, la consiliul JAI, vom întreba încă o dată, prieteneşte, cu tot respectul, de ce România şi Bulgaria nu sunt măcar cu frontierele aeriene în Zona Schengen, un lucru care trebuia făcut de mult şi care poate acum este momentul cel mai propice pentru a fi decis la nivel politic. România are în acest moment capacitatea de a adăposti în jur de 1.500-1.700 de persoane. Dacă vrem să ne asumăm ceva, trebuie să ne asumăm numai lucruri pe care le putem face, pentru că, altfel, dacă ne asumăm mai mult decât putem face, efectul va fi contrar", le-a spus premierul deputaţilor.

El a menţionat că a avut discuţii şi cu premierii Bulgariei, Serbiei şi Cehiei pentru că, în opinia sa, statele din regiune trebuie să aibă o poziţie coordonată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici