Ponta: Iliescu are dreptate, nu trebuia să vorbesc despre un procuror. Conflictul meu e cu Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că fostul preşedinte Ion Iliescu are dreptate când spune că actualul şef al Guvernului este tânăr, liderul PSD admiţând că nu ar fi trebuit să vorbească nominal despre un procuror şi precizând că, de fapt, conflictul său este cu Traian Băsescu.

967 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iliescu are dreptate, nu trebuia să vorbesc despre un procuror. Conflictul meu e cu Băsescu

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a fost întrebat despre faptul că Iliescu a declarat că premierul "trebuia să se abţină" de la comentarii privind justiţia, fostul preşedinte invocând tinereţea actualului şef al Guvernului.

"Da, are dreptate", a spus, joi seară, Ponta, comentând aprecierile lui Iliescu. Premierul a adăugat că este adevarat că nu ar fi trebuit ca el, ca şef al Guvernului, să se refere la un procuror.

Ponta a precizat însă că, de fapt, conflictul său este cu Traian Băsescu.

Premierul a fost întrebat şi despre faptul că procurorul Lucian Papici susţine, în cererea adresată CSM de apărare a reputaţiei profesionale, că Ponta, prin afirmaţiile potrivit cărora "Papici a făcut dosare politice" şi "De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?", a lăsat să se înţeleagă că el decide dacă un procuror şef rămâne sau nu în funcţie.

"Papici să-şi vadă de meseria lui", a răspuns Ponta.

Fostul şef al statului Ion Iliescu a declarat, joi, că premierul Victor Ponta "trebuia să se abţină" de la comentarii privind justiţia, apreciind că primul-ministru a făcut o "imprudenţă" şi adăugând; "Aici, tinereţea...".

Lucian Papici susţine, în cererea adresată CSM de apărare a reputaţiei profesionale, că premierul, prin afirmaţiile potrivit cărora "Papici a făcut dosare politice" şi "De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?", a lăsat să se înţeleagă că el decide dacă un procuror şef rămâne sau nu în funcţie.

Şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la RTV, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".

"Cine, ce victimă e Papici? (...) Şi-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie şef când şi-a terminat mandatul? Ce stăm şi plângem?", s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând că acesta va fi în continuare simplu procuror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici