Ponta: În 2012, plecam să joc baschet, dar m-a sunat Băsescu pentru guvernare. Crin a zis: Aoleu!

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a remarcat absenţa fostului lider PNL Crin Antonescu de la evenimentul PSD de celebrare a trei ani de la căderea Guvernului Ungureanu şi a punctat că istoria nu poate fi rescrisă, relatând cum acesta l-a încurajat să preia guvernarea când a fost sunat de Băsescu.

531 afișări
Imaginea articolului Ponta: În 2012, plecam să joc baschet, dar m-a sunat Băsescu pentru guvernare. Crin a zis: Aoleu!

Ponta: În 2012, plecam să joc baschet, dar m-a sunat Băsescu pentru guvernare. Crin a zis: Aoleu! (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a rememorat, în discurs, evenimentele care s-au succedat în 2012, imediat după ce Guvernul Ungureanu a fost demis de Parlament prin moţiune de cenzură.

"În ziua de 27 aprilie 2012, cam pe la această oră, 18.30, ajunsesem deja acasă - eram, evident, foarte fericit - m-am schimbat să plec să joc baschet. Mi-a sunat telefonul şi mi s-a spus "Bună ziua, domnule preşedinte Ponta, domnul preşedinte Băsescu doreşte să vă invite la Cotroceni". Am zis politicos "Mulţumesc", am pus mâna pe acelaşi telefon şi l-am sunat pe Crin spunându-i "M-a chemat Băsescu la Cotroceni". Crin a zis: "Aoleu !" Zic: "Da. Dacă spune să preluăm guvernarea, tu ce părere ai ?" Şi a zis: "Bineînţeles că da, nu de asta am făcut USL ? Ca să-i luăm lui Băsescu, MRU, Predoiu şi toată trupa guvernarea?"", a relatat Ponta.

El a remarcat absenţa lui Crin Antonescu din sala Parlamentului în care PSD a organizat evenimentul de celebrare a trei ani de la căderea Guvernului Ungureanu prin moţiune de cenzură şi a arătat că istoria nu trebuie rescrisă indiferent de ce se întîmplă ulterior, Antonescu şi ceilalţi lideri PNL având un rol fundamental şi esenţial în formarea Uniunii Social-Liberale, votarea moţiunii de cenzură şi formarea Guvernului.

La evenimentul organizat de PSD au venit doar parlamentari ai PC, ai PLR şi ai grupului minorităţilor naţionale, nu şi parlamentarii PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici