Ponta: În Europa nu există regiuni pe criterii etnice

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, sâmbătă, la Buşteni, că în Europa nu se fac regiuni pe criterii etnice, el susţinând încă o dată că PSD se va opune proiectului de regionalizare, aşa cum a fost acesta propus de UDMR.

88 afișări
Imaginea articolului Ponta: În Europa nu există regiuni pe criterii etnice

Ponta: În Europa nu există regiuni pe criterii etnice (Imagine: Mediafax Foto)

"În Europa, regiunile nu se fac pe criterii etnice. Ideea de bază a Europei este tocmai aceea de a nu avea criterii etnice şi naţionale, ci de a avea criterii de dezvoltare şi de coeziune. Să încercăm să avem regiuni cât mai echilibrate între ele", a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, la Buşteni, judeţul Prahova.

Ponta a precizat, încă o dată, că PSD se va opune proiectului de regionalizare elaborat de UDMR, proiect de lege care a trecut prin aprobare tacită de Senat şi care se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

El a spus că discursul UDMR este "un discurs al anilor '50". Cât despre discursul PSD pe subiectul regionalizării, liderul social-democrat a spus că nu este vorba despre un discurs naţionalist, ci de unul european.

În ce priveşte felul în care ar trebui organizate regiunile, Victor Ponta a spus că PSD consideră că este nevoie de un consiliu al fiecărei regiuni, cu un preşedinte de regiune şi ca fiecare regiune să aibă personalitate juridică, lucru care i-ar permite să interacţioneze direct cu autorităţile europene pentru accesarea fondurilor de dezvoltare.

Liderul social-democrat a mai spus că o sută de oameni din administraţia centrală ar putea "să dispară" odată cu înfiinţarea regiunilor şi cu organizarea lor după modelul susţinut de PSD, iar aceşti oameni, sau chiar mai puţini decât o sută, s-ar putea regăsi în structurile de la nivel regional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici