Ponta: Încrederea între mine şi Băsescu e zero. Eu merg şi la Consiliul European şi la reuniunea PES

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi dimineaţă, că încrederea dintre el şi preşedintele Traian Băsescu este zero, el precizând că va mai avea o întâlnire formală cu şeful statului şi că, dacă nu se va ajunge la o soluţie agreată, atunci va merge el şi la Consiliul European şi la reuniunea PES.

1598 afișări
Imaginea articolului Ponta: Încrederea între mine şi Băsescu e zero. Eu merg şi la Consiliul European şi la reuniunea PES

Ponta: Încrederea între mine şi Băsescu e zero. Eu merg şi la Consiliul European şi la reuniunea PES (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că are rost să se mai vadă cu preşedintele pe tema reprezentărării la Consiliul European, dar a menţionat că această întrevedere va fi una formală.

"Voi mai avea discuţii cu preşedintele în funcţie de program", a afirmat Ponta.

El a spus că va merge şi la Bruxelles, la Consiliul European, şi la reuniunea PES.

"Merg la ambele, sigur că merg şi la PES Liders (...) dar după aceea merg la Consiliul European pentru că este o propunere a preşedintelui Hollande serioasă şi importantă inclusiv pentru România şi acolo trebuie să ne exprimăm punctul de vedere", a declaerat Ponta.

"Nu vedeţi cu ce mă ocup eu şi cu ce se ocupă preşedintele? Sigur că încrederea între noi este zero", a adăugat premierul.

Întrebat ce va face dacă nici preşedintele nu renunţă la prezenţa sa la Consiliul European, Ponta a spus: "Atunci voi merge eu”.

Preşedintele şi premierul au avut săptămâna trecută o discuţie privind nivelul de reprezentare a României la următorul Consiliu European, dar nu au ajuns la un acord, ambii dorind să participe la reuniunea CE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici