Ponta, întrebat dacă şi-a depus demisia la CExN: Am pus mandatul la dispoziţia colegilor. Nu mă tem de ruperea PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după şedinţa CExN, că şi-a pus la dispoziţia colegilor din partid mandatul său de preşedinte pentru că aşa era corect să procedeze, indiferent de rezultatul alegerilor prezidenţiale.

591 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat dacă şi-a depus demisia la CExN: Am pus mandatul la dispoziţia colegilor. Nu mă tem de ruperea PSD

Victor Ponta (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

UPDATE - Ponta, după excluderi: Nu mă tem de ruperea PSD, eu am oferit şi varianta retragerii mele

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după şedinţa CExN în care s-a decis excluderea lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova, că nu se teme că partidul se va rupe, având în vedere că votul a fost de 80 la 2 şi cu atât mai mult cu cât a „oferit” şi varianta retragerii sale.

„La un vot de 80 la 2, nu, nu mă tem de ruperea partidului, cu atât mai mult cu cât eu am oferit şi varianta retragerii mele, dacă se găsea azi soluţia cea mai bună”, a spus Ponta, întrebat dacă se teme de ruperea PSD ca urmare a excluderilor din partid.

El a menţionat că excluderea celor trei reprezintă „un prim semnal”.

„E un prim semnal. Acea reformă radicală de care PSD are nevoie nu se va limita însă la înlocuirea a doi-trei oameni cu alţi doi-trei. Acesta este un lucru pe care l-am făcut eu în 2010, dacă vă uitaţi în rândul preşedinţilor de organizaţii judeţene, dacă vă uitaţi în rândul miniştrilor, câţi miniştri tineri sunt, şi tot nu am scăpat, tot comunişti suntem, şi eu şi miniştrii care au treizeci şi ceva de ani, tot conduşi de baroni, deşi preşedinţi de CJ încă în funcţie mai sunt foarte puţini, tot apărători ai corupţilor, deşi şi pe corupţii de la PNL tot noi a rezultat că îi apărăm”, a spus Ponta.

El a spus că PSD are nevoie nu doar de o schimbare de oameni, ci şi de o schimbare de atitudine.

„Deci cred că trebuie o schimbare mult mai importantă decât o simplă schimbare de oameni, cred că trebuie o schimbare de atitudine şi de recâştigare a unei credibilităţi care se va face în timp şi prin acţiuni concrete şi consecvente. E un lucru pe care nu ştiu dacă eu voi fi liderul partidului, dar pe care sunt convins că partidul trebuie să îl facă, oricine va fi liderul”, a spus Ponta.

Întrebat dacă şi-a depus demisia în CExN, Ponta a răspuns: „Da. Nu, le-am prezentat, evident, şi le-am pus la dispoziţie colegilor mei mandatul meu pentru că aşa este corect şi dacă câştigam şi dacă pierdeam”.

Ponta a precizat că e normal ca echipa care a condus partidul într-un ciclu electoral să îşi depună mandatul.

„E vorba de un ciclu electoral. Patru alegeri sunt în România - locale, parlamentare, europarlametare şi prezidenţiale. Deci în orice variantă şi oricâte se câştigă sau se pierd dintre ele, echipa care a condus partidul în cele patru alegeri îşi depune mandatul şi se formează un nou proiect şi o nouă echipă”, a spus Ponta.

El a arătat că toţi membrii CExN au considerat că e prea „repede” şi „grăbit” să se vină în decembrie cu acest proiect nou şi cu o echipă nouă.

„Ori, în primăvară, cu siguranţă se va lega, pe baza noului proiect, noua echipă care va conduce partidul”, a spus Ponta.

Întrebat dacă va candida în primăvară la Congres, Ponta a răspuns: „Voi susţine acel proiect din primăvară care cred că va răspunde pe de o parte aşteptărilor celor cinci milioane care ne-au votat, dar şi supărărilor şi nemulţumirilor celor şase miliaone care au votat împotrivă”.

Întrebat daca va candida la Congres, Ponta a raspuns: "Nu ştiu, dacă e cineva care poate mai bine decât mine, îl voi sprijini".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici