Ponta: Iohannis nu e duşmanul nostru. Până în 10 iunie suntem competitori, nu duşmani

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că primarul Klaus Iohannis este un competitor, până la alegerile din 10 iunie, şi nu un duşman, competiţia urmând să aibă loc cu "arme normale, fără excese".

832 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iohannis nu e duşmanul nostru. Până în 10 iunie suntem competitori, nu duşmani

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă are un pact de neagresiune cu FDGR pe plan local, premierul Victor Ponta a spus că primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, este până la alegeri un competitor, şi nu un duşman.

"Nu mi-am schimbat părerea pe care am afirmat-o de foarte multe ori: domnul Iohannis nu e duşmanul nostru, e un om cu care am avut un parteneriat şi cu care cred putem avea unul oricând. În ceea ce priveşte alegerile, suntem competitori, la judeţ, unde eu cred că este spre binele Sibiului ca preşedinte (al Consiliului Judeţean - n.r.) să fie Ioan Cindrea şi avem o competiţie mai dificilă, l-am şi felicitat pe candidatul nostru că a avut curajul (Dragoş Floarea - n.r.) la municipiu, unde cred că USL trebuie să aibă o prezenţă mai importantă în Consiliu Local. Nu vreau nici să mimăm nici lupte, nici prietenii. Până pe 10 iunie, suntem competitori, nu duşmani. Dar în ceea ce priveşte proiectul pentru România, cred că şi Iohannis, ca alţi primari, cum este Oprescu, sunt partenerii noştri. Aici ducem competiţia până pe 10 iunie, cu armele normale, fără niciun exces", a spus Ponta.

El a susţinut că "duşmanii" USL sunt cei de la PDL, afirmând că "acolo nu trebuie nicio milă, nicio concesie".

Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la un miting electoral la Mediaş, ocazie cu care a avut loc lansarea candidaţilor USL din municipiu.

Ponta a avut, apoi, o întâlnire, la Sibiu, cu prefectul Ovidiu Sitterli, şi a participat, în Sala Thalia, la un miting electoral.

Candidaţii la preşedinţia CJ Sibiu sunt: actualul preşedinte, Martin Bottesch, care încearcă să câştige un al treilea mandat din partea FDGR, Cornel Ştirbeţ (PDL), deputatul PSD Ioan Cindrea, care candidează din partea USL, Dan Condurat (Partidul Poporului), Emil David (PRM), Ioan Secaş (Uniunea Ecologistă din România), Gheorghe Buzdugan (Partidul Verde), Lucian Florin Dumitra (PER), Maria Magdalena Ţiţonia (Partidului Poporului Dan Diaconescu) dar şi fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă (Alianţa Civică Democrată a Romilor).

În cursa pentru Primăria Sibiu s-au înscris actualul primar Klaus Iohannis (FDGR), Dragoş Marinca-Floarea (USL), Mariana Gabriela Brunchea (PDL), Liviu Nicolae Modran (Partidul Poporului), Dorin Flucuş (PRM), Ilie Creţu (PNŢCD), Gheorghe Alexandru (Partidul Naţional Democrat Creştin), Sebastian Ilie Cotoară (Partidul Verde ), Ştefan Florin Nartea (Partidul Ecologist Român), Luminiţa Beldean (Partidul Poporului - Dan Diaconescu ).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici