Ponta: La o căutare pe Youtube cu numele meu, prima apariţie e afirmaţia privind "sistemul de furt"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, miercuri seară, la o întâlnire cu bloggeri, că primul rezultat al unei căutări pe Youtube după numele lui este afirmaţia sa despre "sistemul de fraudare" al PDL, care a "funcţionat mai bine" decât al PSD.

84 afișări
Imaginea articolului Ponta: La o căutare pe Youtube cu numele meu, prima apariţie e afirmaţia privind "sistemul de furt"

Ponta: La o căutare pe Youtube cu numele meu, prima apariţie e afirmaţia privind "sistemul de furt" (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a spus că, dacă dă o căutare pe Youtube după numele lui, primul rezultat este afirmaţia pe care a făcut-o în 7 decembrie 2009, după ce Biroul Electoral Central a confirmat victoria în alegerile prezidenţiale a lui Traian Băsescu în faţa lui Mircea Geoană.

Ponta spunea, în 7 decembrie 2009, că Mircea Geoană "a câştigat la vot", dar la candidatul PDL, Traian Băsescu, "sistemul a funcţionat mai bine".

Întrebat de jurnalişti la ce "sistem" s-a referit, Ponta preciza: "Sistemul de furt, de fraudare şi de cumpărare a voturilor. Ştiam asta, ştiam că ne batem cu ei în felul ăsta. Trebuia să câştigăm la 10 procente ca să fim siguri de victorie, nu am câştigat la 10, probabil că am câştigat decât la trei patru şi atunci sistemul lor a fost mai bun".

La întâlnirea cu bloggerii, Ponta a spus că i s-a reproşat de multe ori că a rămas printre ultimii politicieni care nu au un blog.

"Toată lumea are blog. Domnul Ion Iliescu are blog, domnul Adrian Năstase are blog; şi doamna Udrea are blog", a continuat el.

El s-a arătat reticent faţă de utilitatea politică a unui blog, dar şi de impactul blogurilor.

"Astăzi, în România, nu sunteţi lideri de audienţă, nu contaţi foarte mult", le-a transmis el bloggerilor.

El a relatat că a fost solicitat în repetate rânduri de consilierii săi să îşi deschidă blog, menţionând că a amânat această decizie, întrucât nu ar dori să aibă un blog pur politic.

"Sunt foarte curios să văd cum ar putea arăta blogul unui politician care să nu fie doar un mijloc de propagandă, care nu interesează pe nimeni", a explicat el.

Ponta a mai motivat reticenţa în a-şi deschide blog şi prin faptul că nu îi place să îi scrie altcineva discursurile şi, eventual, postările.

"Nu deschid un blog doar ca să scrie acolo un consilier de al meu, oricât de mult m-ar cunoaşte", a adăugat el.

Ponta a precizat că va deschide, însă, curând, un aşa-zis blog, cu conţinut video, strict politic, în care va posta înregistrările cu declaraţiile şi opinii politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici