Ponta: Lăzăroiu e plătit din bani publici, să-i dea înapoi dacă face politică de partid

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că Sebastian Lăzăroiu este plătit din bani publici în calitatea sa de consilier prezidenţial şi nu ar trebui să facă politică de partid.

21 afișări
Imaginea articolului Ponta: Lăzăroiu e plătit din bani publici, să-i dea înapoi dacă face politică de partid

Ponta: Lăzăroiu e plătit din bani publici, să-i dea înapoi dacă face politică de partid (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a spus că oameni precum consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu îşi încalcă atribuţiile atunci când fac declaraţii politice, întrucât ei sunt plătiţi din bani publici.

"Ei merg cu maşinile plătite din bani publici, stau în birourile plătite din bani publici, merg în străinătate în deplasările plătite din bani publici ca să facă politică de partid de joasă speţă. Trebuie să dea acei bani înapoi şi toţi cei plătiţi din bani publici care, în loc să îşi facă datoria, fac politică partinică, ar trebuie să fie plătiţi de partid. Domnul Lăzăroiu poate să păstreze banii pe care îi ia de la PDL, dar pe cei pe care îi ia de la pensionari, de la bugetari va trebui să îi dea înapoi", a afirmat el.

Consilierul prezidenţial pe probleme politice, Sebastian Lăzăroiu, suţine că algoritmul de desemnare a candidatului la Preşedinţie şi a unui viitor premier va pune USL în dificultate dacă va trece moţiunea pe opoziţia ameninţă că o va depune în primăvară, potrivit Europa FM. Lăzăroiu consideră că protocolul Uniunii Social Liberale a fost făcut în pripă.

Pe de altă parte, Sebastian Lăzăroiu a spus că stabilirea unui candidat pentru alegerile din 2014, pornind de la popularitatea acestuia în 2011, este sortită eşecului. "Până în 2014 se pot schimba foarte multe lucruri, iar candidatul care va ieşi din acest sondaj s-ar putea să nu mai fie la fel de popular în 2014, dar el rămâne bătut în cuie din 2011. (...) Trei ani înseamnă foarte mult, în trei ani poţi să-ţi erodezi foarte mult capitalul de credibilitate", afirmă Lăzăroiu.

Consilierul a menţionat că raţiunea înfiinţări Uniunii Social Liberale este una cunoscută la vârful partidelor şi că PNL, PC şi PSD au anticipat o mişcare a PDL. "Este strict legat de alegeri şi de câteva tehnici legate de alegerile din 2012", a spus Sebastian Lăzăroiu, citat de Europa FM.

"Uniunea asta care s-a făcut are o logică, are o raţiune, are un obiectiv şi presupun că nu este atât de cunoscut. Este cunoscut mai degrabă la vârful celor două partide şi are legatură cu alegerile din 2012, cu nimic altceva. E vorba de o reacţie la o mişcare inteligentă pe care PDL o poate face la un moment dat şi pe care cele două forţe politice au anticipat-o. (...) În 2012 sunt convins că multă lume va înţelege despre ce e vorba. Repet, e strict legat de alegeri şi de câteva tehnici legate de alegerile din 2012", a spus Lăzăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici