Ponta: Lăzăroiu şi Voinescu se comportă ca doi fascişti

Preşedintele PSD Victor Ponta afirmă, într-o declaraţie acordată ziarului "Gândul", că Sever Voinescu şi Sebastian Lăzăroiu se comportă ca nişte fascişti, acţionând, când acuză PSD că incită protestatarii la violenţă, precum Hitler când a dat foc la Reichstag şi şi-a acuzat adversarii politici.

14 afișări
Imaginea articolului Ponta: Lăzăroiu şi Voinescu se comportă ca doi fascişti

Ponta: Lăzăroiu şi Voinescu se comportă ca doi fascişti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Domnul Voinescu se comportă ca un fascist, şi domnul Lăzăroiu la fel. Ţipă înainte, pentru ca, ulterior, să poată provoca ei violenţele despre care vorbesc", a declarat Ponta pentru Gândul.

Ponta respinge categoric acuzele lansate de liderii PDL, potrivit cărora unii dintre membrii PSD ar fi infiltrat acţiunile de protest ale pensionarilor, încercând să provoace acte de violenţă.

"Mă surprinde că nimeni nu-i întreabă pe aceşti domni de unde ştiu aceste lucruri despre care fac afirmaţii atât de sigure. Are domnul Voinescu un serviciu de informaţiii la dispoziţie şi nu ştiu eu?! S-au referit la aşa ceva domnul Blaga sau domnul Maior? Nu, pentru că sunt oameni serioşi" a spus Victor Ponta, citat de "Gândul".

"Domnii Voinescu şi Lăzăroiu, ca doi fascişti ce sunt, lansează astfel de provocări aşa cum a procedat şi Hitler în anii 30, atunci când a dat foc la Reichstag, acuzându-şi apoi adversarii politici", a mai spus Ponta.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că există informaţii că persoane care vor să speculeze politic momentul mitingului de miercuri se pregătesc să incite la violenţă şi că "în inconştienţa lor au nevoie chiar şi de victime".

Deputatul PDL Sever Voinescu i-a acuzat pe liderii PSD, marţi, că doresc să "încingă" strada în scopuri politice, prind declaraţii publice care instigă la violenţă, în cadrul manifestărilor de protest din zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici