Ponta lui Duşa: Până miercuri să schimbăm din funcţie pe cine trebuie schimbat, că vor mai fi zăpezi

Premierul Victor Ponta le-a spus, duminică, miniştrilor Mircea Duşa şi Radu Stroe ca luni să îl informeze unde au existat probleme legate de respectarea contractelor pentru deszăpezire, astfel încât până miercuri să fie luate măsuri şi să fie schimbaţi din funcţie cei care nu au fost pregătiţi.

746 afișări
Imaginea articolului Ponta lui Duşa: Până miercuri să schimbăm din funcţie pe cine trebuie schimbat, că vor mai fi zăpezi

Ponta lui Duşa: Până miercuri să schimbăm din funcţie pe cine trebuie schimbat, că vor mai fi zăpezi (Imagine: Elena Craescu/Mediafax Foto)

"Mâine să îmi spuneţi nu unde a nins mult, şi unde nu au fost încheiate contracte pentru deszăpezire sau unde nu s-au achitat de obligaţii, ca până miercuri să luăm măsuri şi pe cine avem de schimbat din funcţie să schimbăm, pentru că o să mai avem zăpezi", le-a spus Ponta miniştrilor Mircea Duşă şi Radu Stroe, în videoconferinţă.

Premierul le-a mai cerut celor doi miniştri ca în şedinţa de miercuri a Guvernului să îi comunice dacă mai este nevoie de alocarea unor noi resurse pentru anumite zone, astfel încât să fie daţi bani din Fondul de rezervă al Guvernului sau din rezervele statului.

Autostrada Arad - Timişoara, DN 59C Jimbolia - Sânnicolau Mare şi DN 6 Biled - frontiera Cedad, în judeţul Timiş, sunt închise, duminică, din cauza ninsorii şi a viscolului.

De asemenea, circulaţia rutieră a fost întreruptă în judeţul Timiş, pe DN 59C Jimbolia - Sânnicolau Mare, între kilometri 0-41 şi pe DN 6 Biled - Sânnicolau, din cauza ninsorii şi a viscolului, urmând ca odată cu încetarea vântului să înceapă acţiunea de degajare a drumului, precum şi pe DN 1A, de la Cheia până la limita cu judeţul Braşov, unde sunt blocate ambele sensuri de circulaţie din cauza unor avalanşe.

CNADNR a precizat că de la ora 13.00 a fost deschis traficul pe DN 1 pe sectorul Braşov - Predeal pentru toate categorii de vehicule.

Zeci de drumuri din 29 de judeţe sunt acoperite cu zăpadă. Drumurile naţionale acoperite de zăpadă sunt în judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Alba, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Galaţi, Bacău, Suceava, Iaşi, Mureş, Vrancea şi Botoşani.

De asemenea, CNADNR a precizat că atât Vama Nădlac, cât şi Vama Cenad au fost închise de autorităţile ungare.

Meteorologii au prelungit până luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei şi viscol pentru Bucureşti şi 29 de judeţe din jumătatea de est a ţării.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în noaptea de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 de litri pe metru pătrat. În acest interval ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea predomină ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va viscoli ninsoarea.

Avertizarea este valabilă de duminică, ora 20.00, până luni, la ora 11.00, în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Galaţi, Vrancea, Covasna, Harghita, Braşov, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani şi parţial în Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu şi Vâlcea.

Totodată, duminică, până la ora 20.00 este cod galben de ninsori, ploi abundente, polei şi intensificări de vânt, în aproape toată ţara, cu excepţia Bucureştiului şi judeţelor Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

Potrivit acestei avertizări, duminică vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub formă de ninsoare în Banat, Crişana, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei şi în zona montană, mixte în Transilvania şi în sudul Moldovei şi ploi în Dobrogea, nordul şi estul Munteniei. În aceste zone, cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25 - 30 de litri pe metru pătrat în Carpaţii Orientali şi în estul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare, iar în zona de munte şi în sud-vest va viscoli ninsoarea. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici