Ponta: Majorarea TVA va îngropa total economia privată. Corupţia şi evaziunea fiscală vor creşte

Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră că majorarea TVA la 24 la sută "va îngropa total" economia privată şi că în perioada următoare corupţia va creşte în România, iar numeroase firme se vor închide.

14 afișări
Imaginea articolului Ponta: Majorarea TVA va îngropa total economia privată. Corupţia şi evaziunea fiscală vor creşte

Ponta: Majorarea TVA va îngropa total economia privată. Corupţia şi evaziunea fiscală vor creşte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a declarat, la Cluj-Napoca, sâmbătă, că scenariul care urmează este unul "apocaliptic", iar preţurile vor creşte cu mai mult de cinci la sută, cât este majorarea TVA.

"Majorarea TVA va îngropa total economia privată. Economia era îngenuncheată, iar acum va fi distrusă cu totul, iar corupţia şi evaziunea fiscală vor creşte exponenţial. Funcţionarii publici care trebuie să efectueze controale vor avea salarii reduse cu 25 la sută, iar asta înseamnă că va fi de cincizeci de ori mai multă corupţie decât până acum, iar firmele private îşi vor închide porţile şi va creşte şi şomajul", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a mai spus că ceea ce urmează "este un scenariu apocaliptic", iar lui nu îi vine să creadă că Traian Băsescu "e fericit să se scufunde odată cu România".

Victor Ponta a afirmat că singurul "om gras" pe care Traian Băsescu vrea să îl salveze "este PDL şi Guvernul Boc".

"Singurul loc din care nu se vor tăia bani sunt banii de la Videanu, de la Berceanu, de la Udrea. Ei sunt «oamenii graşi» pe care vrea să îi salveze", a susţinut liderul PSD.

Guvernul a decis creşterea TVA de la 19% la 24%, fără a majora şi cota unică de impozitare, urmând totodată să ceară Parlamentului să urgenteze procedura de aplicare a legilor privind reducerea salariilor bugetarilor şi recalcularea pensiilor speciale.

Premierul Emil Boc a precizat, la finalul şedinţei de guvern, că majorarea TVA va fi aplicată de la 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici