Ponta, mesaj în limba franceză: Profundă indignare după atentatul din Isere

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj, în limba franceză, în care arată că există o profundă indignare după atentatul din Isere şi că Franţa este sprijinită în mobilizarea antiteroristă.

441 afișări
Imaginea articolului Ponta, mesaj în limba franceză: Profundă indignare după atentatul din Isere

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/MediafaxFoto)

"Profundă indignare după atentatul din Isere. Sprijin pentru Franţa, în aceste momente de mobilizare antiteroristă", a scris Ponta pe Twitter.

Unul sau doi atacatori care au afirmat că fac parte din gruparea teroristă Stat Islamic au comis un atentat la uzina chimică Air Products din Saint-Quentin-Fallavier, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor două.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Le Dauphine Libere că o maşină a pătruns în interiorul uzinei cu puţin timp înainte de ora locală 10.00 (11.00 ora României), a făcut mai multe viraje apoi a lovit buteliile de gaz aflate în curtea uzinei, declanşând cel puţin o explozie.

Cotidianul francez relatează, de asemenea, că un bărbat a fost decapitat în curtea uzinei, dar nu este vorba despre un angajat. Capul acestuia a fost găsit la câţiva metri distanţă de corp, agăţat de gard şi acoperit cu inscripţii în limba arabă.

Un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, cunoscut de serviciile de informaţii franceze, a fost arestat. Un alt bărbat, care circula la bordul unui vehicul în această dimineaţă înainte de comiterea atentatului şi care făcea ture în faţa companiei vizate, este căutat activ. Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate internă, "toate semnalele au fost în ultimele săptămâni pe roşu pentru că exista posibilitatea producerii unui astfel de atentat pe teritoriul naţional".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici