Ponta: Mi-a fost încredinţat mandatul de a încerca să formăm un guvern. Îl accept

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri seară, la Cotroceni, că mandatul încredinţat de către preşedintele Traian Băsescu este de a încerca formarea unui nou Cabinet, adăugând că alături de USL va încerca să îl îndeplinească "până la momentul alegerilor".

598 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mi-a fost încredinţat mandatul de a încerca să formăm un guvern. Îl accept

Ponta: Mi-a fost încredinţat mandatul de a încerca să formăm un guvern. Îl accept (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"În această seară, potrivit prevederilor constituţionale, mi-a fost încredinţat de preşedintele ţării un mandat de a încerca să formăm un nou guvern care să obţină în Parlament în cel mai scurt timp posibil votul de învestitură pentru lista Guvernului şi pentru programul de guvernare. Este un moment special în viaţa noastră politică şi înţeleg, alături de colegii din USL, să accept acest mandat şi să încerc să îl duc la îndeplinire cu toate puterile până la momentul alegerilor", a spus Ponta.

De asemenea, liderul PSD a menţionat că se bazează în efortul de a obţine sprijin pentru noul guvern şi "pe toţi ceilalţi parlamentari care eventual vor înţelege şi vor considera utilă susţinerea unui asemenea guvern, cu un mandat într-adevăr limitat până la alegerile parlamentare".

Ponta a arătat că acesta este un moment în care trebuie să funcţioneze "responsabilitatea care trebuie să revină fiecărui om politic".

El a asigurat că va prezenta în cel mai scurt timp lista cu componenţa Cabinetului, precum şi programul de guvernare, apoi se va merge în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură.

Premierul desemnat a mai spus că guvernarea sa va avea ca obiectiv "să le dea românilor speranţa că în România lucrurile se îndreaptă în direcţia bună, pe care şi-o doresc cu toţii".

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri seară, că a semnat decretul prin care îi încredinţează liderului PSD Victor Ponta misiunea de a forma viitorul Cabinet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici