Ponta: Miniştrii vor fi nominalizaţi de partide, iar Iohannis va avea drept de veto

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a dat asigurări, joi seară, la Realitatea TV că, dacă Mircea Geoană va fi ales preşedinte, Klaus Iohannis va deveni premier, precizând că miniştrii vor fi nominalizaţi de partide, iar Iohannis va avea drept de veto.

59 afișări
Imaginea articolului Ponta: Miniştrii vor fi nominalizaţi de partide, iar Iohannis va avea drept de veto

Ponta: Miniştrii vor fi nominalizaţi de partide, iar Iohannis va avea drept de veto (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

El a menţionat că înaintea alegerilor prezidenţiale exista varianta unui Guvern de tehnocraţi, însă acum este vorba despre miniştri politici.

Declaraţia lui Victor Ponta a fost precedată de citate dintr-un interviu al lui Klaus Iohannis pentru Die Welt.

"Traian Băsescu nu m-a vrut pentru că îşi dorea un prim-ministru prin care să controleze lucrurile în favoarea sa", afirmă primarul Sibiului în interviu, conform Hotnews.

Potrivit aceleiaşi surse, Iohannis afirmă că, atunci când a fost propus ca premier, în octombrie, "era o situaţie de urgenţă", fiind propus un guvern de tehnocraţi, în timp ce acum, după alegeri, vede mai degrabă un Guvern politic.

"Când am fost propus de partide în octombrie, era o situaţie de urgenţă. Atunci a fost propus un Guvern de tehnocraţi, pe care să îl conduc. Acum, după alegeri, văd mai degrabă un Guvern politic, iar un premier politic ar fi o soluţie normală. Şi acela nu sunt eu", spune Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici