Ponta: Ne dorim alegeri cât mai rapid posibil

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că partidul îşi doreşte organizarea cât mai rapid a unor alegeri pe care să le câştige cu un scor care ulterior să îi permită să guverneze singur.

16 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ne dorim alegeri cât mai rapid posibil

Ponta: Ne dorim alegeri cât mai rapid posibil (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Decizia noastră politică e foarte clară, vrem să câştigăm alegerile şi ne dorim alegeri cât mai rapid posibil, pentru că e nevoie pentru România, nu pentru noi, ca partid. Vrem să guvernăm singuri şi vrem să guvernăm bine, cum am guvernat în 2000-2004", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia.

Liderul PSD a adăugat că îşi propune ca până la sfârşitul verii să ajungă în toate judeţele şi în toate organizaţiile partidului din ţară, pentru că îşi doreşte reorganizarea formaţiunii.

Victor Ponta a menţionat că, în 16 octombrie, PSD va avea un Consiliu Naţional şi un Congres Extraordinar, cu trei teme foarte clare: modificarea Statutului, stabilirea programului de guvernare şi programul de acţiuni pentru perioada următoare.

Ponta a spus că la acest congres va fi stabilit programul de guvernare pentru a oferi o alternativă imediată.

"Trebuie oferită o alternativă chiar acum. La fel de mare greşeală sau, mă rog, semn de iresponsabilitate ar fi să zici «vreau să-i dau jos pe Boc şi pe Băsescu», fără să spui ce vrei să pui în loc, doar pe principiul că orice va fi mai bine decât Boc. Sigur că aşa este, dar un partid serios, cum e PSD, trebuie să vină să spună ce pune în loc, dar nu aşa, în general vorbind, că aş vrea să fiu eu prim-ministru sau domnul Antonescu sau altcineva. Important e ce pui în loc, ca program economic şi social pentru România", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, la congresul PSD se va stabili şi programul de acţiuni care să fie valabil în toate organizaţiile din ţară.

"La anul, cel târziu în vară, vom avea de desemnat toţi candidaţii la Consiliul Judeţean, la primării. Nu mai stăm până cu o lună înainte de alegeri şi atunci să începem să căutăm cine candidează", a afirmat Victor Ponta.

El a explicat că îşi doreşte o direcţie foarte clară pentru partid, astfel încât să redevină "PSD-ul acela serios, pe care oamenii îl ştiau, nu neapărat îl iubeau, dar îl respectau".

Întrebat dacă PSD are pregătit şi un prim-ministru, Victor Ponta a răspuns că partidul are destui oameni capabili să facă lucrul acesta.

"Nu e greu să ai candidat mai bun decât Boc, dar nu la el ne raportăm, ci ne raportăm la un candidat care să aibă capacitatea managerială politică pe care a avut-o Adrian Năstase în 2000. Nu va fi domnul Năstase, să fie foarte clar, a anunţat foarte clar că nu-şi doreşte lucrul acesta. Dar un prim-ministru şi un Guvern aşa cum a fost cel din 2000-2004, acela este standardul spre care ne uităm", a explicat Ponta.

Preşedintele PSD se află, vineri, într-o vizită în judeţul Alba, prima după ce a fost ales în fruntea partidului. Ponta are programate întâlniri cu liderii PSD Alba, dar şi cu aleşii şi membrii partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici