Ponta: Nu avem ce discuta cu Guvernul, măsurile anticriză sunt decise de Băsescu, nu de Cabinet

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că partidul său nu are ce discuta cu Guvernul Boc, pentru că măsurile anticriză nu au fost decise de Executiv, ci de şeful statului, care nu doreşte să discute cu nimeni, preferând doar să dea ordine.

66 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu avem ce discuta cu Guvernul, măsurile anticriză sunt decise de Băsescu, nu de Cabinet

Ponta: Nu avem ce discuta cu Guvernul, măsurile anticriză sunt decise de Băsescu, nu de Cabinet (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Victor Ponta a spus că rolul PSD este să oprească "aceste măsuri absolut iresponsabile". "(Întâlnirea cu liderii de sindicate de vineri - n.r.) este pentru că moţiunea noastră de cenzură va cuprinde critici şi măsuri alternative. Şi criticile şi măsurile alternative ale unui partid de stânga se bazează pe nemulţumirea pensionarilor, a sindicatelor, care sunt direct atinşi de măsurile Guvernului Boc şi Băsescu", a declarat Ponta înaintea întâlnirii cu liderii de sindicate.

Întrebat despre faptul că Guvernul a sintetizat măsurile anticriză într-un proiect , liderul PSD a afirmat că social-democraţii "nu au ce discuta cu Guvernul Boc".

"Părerea mea e că nu avem ce discuta cu Guvernul Boc, pentru că nu Guvernul Boc a decis aceste măsuri, ci preşedintele Traian Băsescu şi după cum vedeţi preşedintele Traian Băsescu nu vrea să discute cu nimeni de fapt, doar dă ordine celor din majoritatea guvernamentală. Trebuie să-i arătăm că mai există oameni cărora nu le e frică şi nu pot fi cumpăraţi în această perioadă", a adăugat Ponta.

El a mai spus că rolul PSD, ca partid de opoziţie, este ca prin moţiunea de cenzură şi prin toate celelalte acţiuni să oprească "aceste măsuri absolut iresponsabile" şi că i se pare îndreptăţită orice fel de acţiune a sindicatelor în această perioadă, "pentru că au dreptate oamenii ăştia".

La întâlnirea de vineri participă Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Marian Vanghelie, din partea PSD, iar din partea sindicatelor Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ion Popescu, presedintele CNS Meridian, şi Marius Petcu, CNSLR Frăţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici