Ponta: Nu cred că Băsescu vine vineri în Parlament, dar e normal să fie invitat

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, vineri, că nu a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre venirea acestuia în Parlament, la şedinţa de învestire a Cabinetului şi că nu crede că şeful statului va fi prezent, el apreciind că invitarea sa a fost una normală, conformă protocolului.

297 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu cred că Băsescu vine vineri în Parlament, dar e normal să fie invitat

Ponta: Nu cred că Băsescu vine vineri în Parlament, dar e normal să fie invitat (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

"Nu am discutat acest lucru, nu cred. Din câte ştiu eu, protocolar, e normal să fie invitat, dar din câte ştiu niciun preşedinte, nu doar domnul Băsescu, nici domnul Iliescu, nici domnul Constantinescu, nu au venit la învestire. În general preşedinţii, patriarhul, guvernatorul vin la şedinţele festive", a spus Ponta, întrebat dacă şeful statului va veni la învestirea Cabinetului, dând curs astfel invitaţiei adresate de către conducerea Parlamentului.

El a spus că e absolut normal, în conformitate cu protocolul, să se adreseze invitaţii.

"Dar protocolar, faptul că sunt invitaţi e un lucru absolut normal şi ar fi fost anormal să nu fie invitaţi. Atunci era o ştire, că nu au fost invitaţi, nu faptul că au fost, că de invitat sunt invitaţi întotdeauna. Aşa e normal. Protocolul se bazează pe respectul între instituţii, indiferent cât de prieteni sau neprieteni suntem cei care ocupăm tempoar şi efemer funcţii de conducere", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici