Ponta: Nu dăm bani în plus pentru Parlament în 2013. Tăiaţi salarii, suma forfetară, alte cheltuieli

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat marţi, în prima şedinţă BPN al PSD de după alegeri, la care a avut şi presa acces, că nu vor fi daţi mai mulţi bani pentru bugetul Parlamentului anul viitor doar pentru că sunt mai mulţi parlamentari, el îndemnând la tăierea salariilor şi a sumelor forfetare.

1116 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu dăm bani în plus pentru Parlament în 2013. Tăiaţi salarii, suma forfetară, alte cheltuieli

Ponta: Nu dăm bani în plus pentru Parlament în 2013. Tăiaţi salarii, suma forfetară, alte cheltuieli (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Toţi parlamentarii noştri trebuie să ştie şi vă spun de pe acum, pentru domnul Zgonea, domnul Ilie Sârbu, să anunţaţi secretarii generali ai celor două Camere - anul viitor bugetul este identic cu cel din 2012. Nu-l mărim pentru că avem mai mulţi parlamentari, pentru că lumea nu ar înţelege acest lucru şi ar fi absolut incorect", a spus Ponta.

El a îndemnat la tăierea salariilor şi a sumelor forfetare pentru viitorii parlamentari.

"Deci, cu aceiaşi bani. Mai tăiaţi salariile, mai tăiaţi suma forfetară, mai tăiaţi alte cheltuieli. Important e că bani în plus nu sunt pentru Parlament anul viitor doar pentru că sunt mai mulţi parlamentari. Şi aşa faptul că avem mai mulţi parlamentari e un lucru rău. Dacă dăm şi mai mulţi bani, chiar că oamenii se vor întoarce împotriva Parlamentului", a spus Ponta.

În actuala legislatură au fost 471 de parlamentari, iar, ca urmare a alegerilor de duminică, se preconizează că vor fi aproape 590 de senatori şi deputaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici