Ponta: Nu sunt nemulţumiri între PSD şi PNL, dar din 2016 poate începe lupta, într-un sistem bipolar

Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că în USL nu există, deocamdată, nemulţumiri care să aşeze PSD şi PNL în conflict, dar că lupta dintre cele două formaţiuni ar putea începe în 2016, când sistemul politic va fi "bipolar", cu un mare partid de centru-stânga şi un mare partid de centru-dreapta.

657 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu sunt nemulţumiri între PSD şi PNL, dar din 2016 poate începe lupta, într-un sistem bipolar

Ponta: Nu sunt nemulţumiri între PSD şi PNL, dar din 2016 poate începe lupta, într-un sistem bipolar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a apreciat că trecerea lui Mihai Stănişoară la liberali confirmă faptul că PNL încearcă să se transforme în partidul dominant pe eşichierul de centru-dreapta, în condiţiile în care PSD va reprezenta forţa de centru-stânga.

"Cred că e foarte posibil şi normal ca în 2016, când Crin Antonescu va fi preşedintele României, să avem într-adevăr un sistem bipolar, cu un mare partid de centru-stânga şi un mare partid de centru-dreapta. PNL vrea să câştige supremaţia, şi aşa se poate explica şi transferul lui Stănişoară. Dacă în 2016, cu Crin preşedinte, se va lupta PSD cu PNL, e foarte bine şi o să-mi doresc să câştige PSD, dar nu cred că va fi ceva rău dacă va câştiga PNL. Nu mă simt în niciun fel ameninţat. Dacă lucrurile merg bine, o să câştigăm şi unii şi alţii, dacă lucrurile merg prost, o să plătim şi unii şi alţii", a spus Ponta la RTV.

Preşedintele PSD a adăugat că liderul liberal nu l-a lăsat niciodată singur în privinţa responsabilităţii guvernării, subliniind că indiferent de presiunile din teritoriu, miniştrii Voinea şi Chiţoiu se bucură de sprijin politic.

"Înţeleg nemulţumirile aleşilor locali, dar şi Chiţoiu, şi Voinea împart ceea ce avem în acest moment şi încercăm să facem faţă tuturor solicitărilor. Şi Chiţoiu, şi Voinea tot ceea ce au transmis mai departe au făcut-o cu mandatul meu şi au amândoi sprijinul meu total. Numirea miniştrilor, conform acordului USL, e responsabilitatea mea şi, dacă eu am nemulţumiri, o să spun. Au făcut tot ceea ce puteau face. Să nu credeţi că dacă era alt ministru în locul lui Chiţoiu sau Voinea sunt mai mulţi bani sau sunt mai bine administraţi", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici