Ponta: Nu va fi propus nimeni ministru până când nu câştigăm alegerile. Nu vindem pielea ursului

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Mamaia, la Şcoala de vară a femeilor social-democrate, că nu va fi propus nimeni ministru "până în ziua în care vor fi câştigate alegerile", spunând că nu mai doreşte certuri pe pielea ursului din pădure, atât timp cât ursul nu a fost prins.

118 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu va fi propus nimeni ministru până când nu câştigăm alegerile. Nu vindem pielea ursului

Ponta: Nu va fi propus nimeni ministru până când nu câştigăm alegerile. Nu vindem pielea ursului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu o să fie nimeni ministu până în ziua în care câştigăm alegerile şi după aceea vedem. Şi nu este vorba de vreo femeie sau de vreun bărbat, e vorba de experienţele noastre trecute. Avem mult talent să ne certăm pe pielea ursului din pădure şi ne scapă ursul. Aşa încât o să evit orice fel de răspuns nu doar la femei, ci şi la tineret, şi la Dolj când o să merg trebuie să dăm doi miniştri, la Gorj - cinci, la Timiş -şapte. Aşa încât să nu ne mai întoarcem la vremurile când eram 300 de miniştri şi nu am ajuns niciunul. Schimbăm tactica. Nu e nimeni ministru până când nu am câştigat, până când ne ducem să formăm Guvernul", a declarat Ponta în faţa femeilor din PSD.

El a mai spus că în desemnarea unui ministru este important atât criteriul politic, cât şi cel profesional.

"E o un mod de a gândi pe care prefer să vi-l spun acum ca să nu ne certăm după aia. E important criteriul politic, dar şi cel profesional. Miniştrii sunt cei mai politici dintre toţi, secretarii de stat sunt politici, dar vreau să fie oameni care ştiu despre ce este vorba, oameni care vin din sistem. Nu mai punem la sănătate avocaţi şi la drept educatoare. După care, mai jos, criteriul profesional din punctul meu de vedere, este înaintea celui politic pentru că dacă nu avem inspectori generali chiar profesori respectaţi de ceilalţi profesori, dacă nu avem oameni care ştiu sistemul sanitar, dacă nu avem oameni care ştiu toate celelalte sisteme, o să facem ce a făcut PDL-ul acuma. Aşa cum repetă Băsescu obsesiv că toţi suntem la fel, eu o să vă repet că nu suntem la fel. Şi atunci trebuie să facem totul altfel decât l-au făcut ei", a explicat liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici