Ponta: Nu vreau să exclud pe nimeni, vreau să rămână în PSD cei care vor să rămână

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, întrebat dacă este posibilă excluderea lui Mircea Geoană, că nu doreşte să excludă pe nimeni din partid, dar cei interesaţi de funcţii să meargă la partidul "fripturiştilor", la Gabriel Oprea.

15 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu vreau să exclud pe nimeni, vreau să rămână în PSD cei care vor să rămână

Ponta: Nu vreau să exclud pe nimeni, vreau să rămână în PSD cei care vor să rămână (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă este o variantă excluderea din PSD a lui Mircea Geoană, Ponta a răspuns:

"Nu vreau să exclud pe nimeni, vreau să rămână în PSD cei care vor să rămână în PSD, că au sau nu au funcţii, că sunt sau nu la putere. Cine e mai apropiat de... e un partid al fripturiştilor, e foarte bun. Cine vrea la putere cu orice preţ, poate să meargă acolo, la domnul Oprea şi la domnul Miky Şpagă".

Ponta a mai afirmat, întrebat despre discursul critic de la începutul Consiliului Naţional al Organizaţiei de Seniori a PSD, că s-a referit atât la cei care au plecat din PSD, cât şi la cei care ar mai putea pleca în perioada următoare.

"Dacă te duci într-un partid şi stai cât te pune într-o funcţie sau cât eşti ministru sau şef pe undeva şi când nu mai eşti îţi dai seama dintr-odată că nu mai e bun partidul, înseamnă chiar că nu era locul tău acolo", a mai spus el.

Victor Ponta a declarat, vineri, în discursul la Consiliul Naţional al Organizaţiei de Seniori a PSD, că faptul că Ion Iliescu nu a plecat din partid, în 2005, când nu a fost ales în fruntea formaţiunii, este o lecţie pentru tânara generaţie de social-democraţi şi pentru cei care spun că părăsesc formaţiunea dacă nu primesc funcţii.

Ponta a vorbit despre cei din PSD care pleacă din partid sau doresc să înfiinţeze alt partid atunci când nu mai au funcţii în PSD. El nu a dat nume, însă a sugerat că se referă la unii foşti lideri PSD care au demisionat din partid şi s-au înscris în UNPR, precum şi la cazul lui Mircea Geoană şi Ion Toma, suspendaţi din PSD.

"Eu învăţ din exemplul lui Ion Iliescu, care în 2005, când nu a fost ales preşedinte, nu a spus că face alt partid sau că pleacă din PSD dacă nu îi dăm nu ştiu ce funcţie. Nu, a rămas în partid şi a zis că rămâne social-democrat toată viaţa. Este o lecţie pe care generaţia mai tânără poate o învaţă mai bine. Vreau să le arăt obrazul şi celor din generaţia mea, care spun că dacă nu le dăm funcţii pleacă. Este bine că s-a format un partid al fripturiştilor, al celor care vor funcţii, că altfel pleacă, pentru că altfel poate rămâneau pe aici, pe la noi şi stricau ce vrem să facem", a declarat Ponta.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, că disputele din interiorul PSD, legate de o întâlnire pe care ar fi avut-o cu mai mulţi parlamentari "nu merită comentate", apreciind că vor fi găsite "resurse interne" pentru a ieşi din "chestia asta".

"Acest tip de dispută nici nu merită comentat. Sunt lucruri mai importante în ţară, de la viaţa unor copii, până la bunul mers al societăţii. Vom găsi noi resurse interne să găsim o formulă să ieşim şi din chestia asta. Sunt lucruri care nu merită comentate", a spus Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici